SREĆOM NITKO NIJE POGINUO: / Motorni zmaj udario u nasip piste

Image
Foto: PIXSELL, Damir Špehar

Motorni zmaj tipa Pipistrel Apollo koji se srušio u subotu ujutro na sportskom aerodromu Medulin, pao je zbog udara u nasip piste, javljaju lokalni mediji.

16.8.2015.
20:20
PIXSELL, Damir Špehar
VOYO logo

Očevid nesreće, koja se dogodila u subotu oko 7,46 sati, obavili su istražitelji zrakoplovnih nesreća, a daljnja istraga je u tijeku. Agencija navodi da će konačni rezultati biti javno objavljeni nakon završene sigurnosne istrage.

To je po dostupnim podacima peta zrakoplovna nesreća od početka lipnja, a u prethodne četiri poginulo je ukupno sedam osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U padu sportskog zrakoplova, 7. lipnja poginuli su 58-godišnji pilot i 36-godišnjak dok su sudjelovali u aeromitingu u Zvekovcu kod Vrbovca. U padu u more zrakoplova tipa Lake LA4-200 na plaži Resnik pokraj Splita 25. lipnja su poginule dvije osobe dok je treća osoba pretrpjela teške tjelesne ozljede.

U subotu, 1. kolovoza kod daruvarskog sportskog aerodroma u padu lakog zrakoplova tipa Apollo Fox poginuli su 57-godišnji pilot i 27-godišnji suputnik. U padu malog zrakoplova 3. kolovoza kod Nebljusa u općini Donji Lapac poginula je jedna osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo početkom kolovoza je najavila da će pojačati nadzor aktivnosti sportsko rekreativnih zrakoplova te aktivnosti s ciljem edukacije i informiranja zrakoplovne zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo