Srbi dođite, nećemo vas uhititi!

20.5.2010.
11:51
VOYO logo

Poruka je to koju je hrvatski veleposlanik u Srbiji Željko Kuprešak gostujući u Vestima televizije B92 odaslao izbjeglim Srbima, nakon što ga je novinarka upitala ima li među srpskim izbjeglicama iz Hrvatske i onih koji se nalaze na tajnim popisima potencijalnih optuženika i osumnjičenika koje navodno imaju hrvatske vlasti.

Na pitanje koliko se Srba trenutačno nalazi na tim popisima, Kuprešak je najprije odgovorio da tajnih optužnica nema i da je sve što je do sada procesuirano i što se procesuira, hrvatska strana već predala srbijanskoj, te da je riječ o nekih 600 osoba u tom registru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako prenosi Slobodna Dalmacija, hrvatski je veleposlanik priznao da na tom popisu ima i onih koji su samo osumnjičeni, a ne optuženi.

"U svakom postupku imate jednu fazu koja nije tajna, ali nije ni javna. Vi nećete nekome reći da ga istražujete i reći mu da ispitujete okolnosti pod kojima se neki zločin dogodio dok ne prikupite dovoljno dokaza", kazao je Kuprešak i zapravo potvrdio da postoji popis osumnjičenih srpskih izbjeglica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuprešak je poslao poruku: "Svatko tko se boji ima pravo doći u hrvatsko veleposlanstvo i provjeriti o čemu se radi. Ne mora se bojati, kao što neki ovdje govore, da će biti uhapšen i da nakon toga neće moći izići iz veleposlanstva, to je nonsens".

Prethodni članci:

arti-201002260037006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo