SRAMOTNO! / Voditelj televizije Z1 upozorava Zagrepčane da će ih pravoslavni svećenici na Cvjetnom zaklati!

Image
Foto: Screenshot
20.1.2016.
15:41
Screenshot
VOYO logo

Nevjerojatan izljev mržnje događa se iz tjedna u tjedan u emisiji "Markov trg" na televiziji Z1 u kojoj voditelj emisiju odjavljuje "upozorenjem" Zagrepčanima, osobito "majkama s malom djecom" da pripaze kad prolaze pored pravoslavne crkve na Cvjetnom trgu da ih svećenici ne zakolju.

Govor mržnje potaknuo je žestoku reakciju na društvenim mrežama, a reagirala je, doznajemo i Agencija za elektroničke medije.

"Dva su četnika koji su bili svećenici Srpske pravoslavne crkve proglašeni svetima 2005. godine. Prema iskazima svjedoka zakrvavili su ruke. Mi ne znamo hoće li Srpska pravoslavna crkva nastaviti s takvim djelovanjem. Stoga bi Zagrepčani koji se šeću Cvjetnim trgom trebali pripaziti, osobito majke s malom djecom. Pripazite kad prolazite tamo pored crkve Preobraženja svetoga da ne bi netko s nožem istrčao i obavio svoj krvavi četnički pir."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odjava je to koju izgovara iz tjedna u tjedan voditelj emisije "Markov trg" Marko Jurič u eteru televizije Z1.

Kao što možete vidjeti u videima u prilogu, Jurič je svoju bolesnu odjavu izgovorio u utorak, 19.1. ali i tjedan ranije, 12.1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagirala Agencija za elektroničke medije

Riječi koje su šokirale građane potaknule su spontanu inicijativu prijave takvog govora mržnje Agenciji za elektroničke medije.

Korisnici se pozivaju da prijave emisiju Agenciji, no kako su za Net.hr izjavili izvori iz Agencije, Vijeće za elektroničke medije, koje upravlja agencijom, već je na današnjoj sjednici raspravljalo o spornoj emisiji te je od svoje stručne službe zatražilo izvanredni nadzor i očitovanje televizije Z1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija, međutim, ne može učiniti puno osim izreći opomenu televiziji, no ostaje nada da će se slučajem pozabaviti DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatraženo očitovanje televizije Z1

"Mi smo održali izvanrednu sjednicu i pokrenuli hitnu proceduru, a to je da se u roku od 48 sati traži očitovanje nakladnika Z1 vezano za tu emisiju što se tiče govora mržnje. Vidjet ćemo što će nakladnik reći, i – kako mi sami ne možemo ići dalje od očitovanja – predat ćemo cijeli postupak Državnom odvjetništvu", izjavila je za radio Slobodna Europa predsjednica Vijeća za elektroničke medije i ravnateljica Agencije za elektroničke medije Mirjana Rakić.

Image
"LEPA BRENA LEPO GORI": /

Mladić završio na policiji zbog ovog statusa na Facebooku

Image
"LEPA BRENA LEPO GORI": /

Mladić završio na policiji zbog ovog statusa na Facebooku

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo