Duboka gradska kasa / Sramotna 'nadstrešnica pozornice' u Kašini dobiva proširenje: Nakon 150 tisuća, za dogradnju će Grad dati još 81 tisuću!

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

"Hoće li netko odgovarati za ovaj skupi promašaj ne znamo, ali uvjereni smo da je ova investicija prijeko potrebna stanovnicima Kašine čije su kuće teško stradale u potresu prošlog ožujka"

11.2.2021.
10:15
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Grad Zagreb platio je gotovo 150.000 kuna, točnije 149.973,75 kuna s PDV-om, nadstrešnicu pozornice od 38 kvadratnih metara u Kašini. Nadstrešnica je sredinom studenog postavljena na već postojeću betonsku konstrukciju pozornice, a jedan kvadratni metar nadstrešnice plaćen je oko 4000 kuna. Osim same konstrukcije, u troškovniku su se spominjale lampe i utičnice. 

Image
ČUDO U KAŠINI /

Ovu nadstrešnicu Zagreb je platio 150 tisuća kuna! Predsjednik MO: 'I mi smo ostali u šoku'

Image
ČUDO U KAŠINI /

Ovu nadstrešnicu Zagreb je platio 150 tisuća kuna! Predsjednik MO: 'I mi smo ostali u šoku'

Miljenko Bertović, predsjednik Mjesnog odbora Kašine i član stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, objasnio je tada na Facebooku da ni on nije zadovoljan kako je ispao ovaj projekt u kojem je gotovo četiri tisuće kuna plaćen kvadrat lima. Točno tri mjeseca kasnije nadstrešnica će dobiti proširenje. Grad Zagreb objavio je poziv na dostavu ponuda za radove proširenja čija je procijenjena vrijednost 81.250 kn s uključenim PDV-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu se oglasila Facebook stranica Strah od slobode u svojoj objavi u kojoj navode kako "Nadstrešnica grandiozne pozornice u Kašini konačno će dobiti toliko potrebno proširenje! Grad Zagreb objavio je poziv na dostavu ponuda za radove proširenja čija je procijenjena vrijednost 81.250 kn (pdv uključen)."

"Podsjetimo, radove na izgradnji „magične kutije“, odnosno nadstrešnice površine 38,13 m2 na postojećem betonskom postamentu pored zgrade Mjesnog odbora Kašina izvela je tvrtka Moderni alati i strojevi za 149.973,75 kuna (pdv uključen). Kada se pokazalo da rezultat gradnje baš i nije najsretniji, predsjednik mjesnog odbora Kašina, inače član stranke Bandić Milan 365, izjavio je za 24sata da za ovu problematiku on nije ni nadležan ni kompetentan, te da je izgled nadstrešnice rezultat nedovoljne koordinacije između projektanta i mjesnog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga održan je hitan sastanak vijeća s pročelnicom mjesne samouprave, projektantom, nadzorom i izvođačem. Odlučeno je da pozornica mora biti pokrivena u cijelosti, te da se krene u drugu fazu radova, odnosno doprojektiranje te proširenje i natkrivanje svih 60 m2 vanjske pozornice u cijelosti.

Hoće li netko odgovarati za ovaj skupi promašaj ne znamo, ali uvjereni smo da je ova investicija prijeko potrebna stanovnicima Kašine čije su kuće teško stradale u potresu prošlog ožujka", napisali su na toj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo