SRAMOTNA LEKCIJA IZ UDŽBENIKA ENGLESKOG: / O Edu, koji je cool iz potpuno krivih razloga, djeca uče već 15 godina

Image
Foto: Thinkstock/Srednja.hr
3.4.2017.
12:08
Thinkstock/Srednja.hr
VOYO logo

Riječ je o udžbeniku engleskog jezika za četvrti razred osnovne škole naziva 'Way to go 1' autorice Biserke Džebe, u izdanju Školske knjige, a sporni dio u navedeno udžbeniku je stripu o 'cool dečku' koji je prema udžbeniku 'super' iz potpuno krivih razloga, piše Srednja.hr.

Image

U spornom stripu u kojem je priča razvijena kroz nekoliko sličica govori se o dečku imena Ed koji je super, cool i popularan jer ima veliki brod, kuću na Floridi, a 'Ed ima i puno djevojaka'. Zdrava i normalna lekcija za desetogodišnjake? Nikako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strip šalje sasvim krivu poruku o tome da je Ed faca jer ima puno novaca i jer je uvijek okružen polugolim djevojkama. Strip ne samo da alje krivu poruku da je cool onaj koji ima puno novaca već šalje i krivu poruku djevojkama koje se us tripu prikazuju kao idealno društvo za bogate muškarce.

Ovu bizarnu lekciju iz udžbenika za engleski jezik za četvrti razred osnovne škole, kada većina djece počinje učiti engleski jezik, uočio je jedan nastavnik koji se začudio nad činjenicom da nitko od njegovih kolega do sada nije reagirao na ovaj strip s obzirom na to da se knjiga u većini osnovnih škola koristi duže od 15 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo