SRAMOTA NA BLEIBURŠKOM POLJU: / Hrvatski zaštitari napali austrijskog novinara jer je snimao nasilni incident

Image
15.5.2017.
10:49
VOYO logo

MEĐU 15 TISUĆA LJUDI NA BLEIBURGU NEKI I UHIĆENI: Jandroković počeo govoriti, a Esih iz protesta napustila skup

Na snimci su vidljivi zaštitari tvrtke Bilić-Erić koji smiruju agresivnog muškarca s ustaškom kapom, koji se nastojao potući s njima. Kad su zaštitari primijetili da ih snima, odlučili su mu zabraniti snimanje. Kada nije pristao, bacili su mu mobitel na pod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hodao sam uz procesiju kad sam vidio kako su dva ili tri zaštitara utrčala u gužvu, tražeći nekoga. Odlučio sam pričekati, kako bih vidio što se događa. Zatim su zaštitari pokušali izgurati muškarca sa snimke iz procesije. Već su se prije posvađali s njim. Počeo sam snimati naguravanje kad su dva zaštitara krenula prema meni i naredila mi da prestanem snimati. Rekao sam im da sam austrijski novinar te da imam pravo snimati. Jedan od zaštitara je zatim rekao kako ga nije briga. Uzeo mi je mobitel, bacio ga na pod i gurnuo me. Kasnije sam nastavio snimati, ali su drugi zaštitari opet krenuli prema meni i pokušali me blokirati. Odlučio sam otići jer sam se osjećao ugroženim", rekao je Donnerbauer za Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Muškarac u smeđem kaputu kojeg su zaštitari gurali na pod, svađao se već prije s njima. Nisam razumio oko čega točno, ali mislim da su htjeli da bude manje sumnjiv. Već prije je provocirao pozdravljajući s podignutom desnom rukom. Inače, zaštitarima nisu smetali hitlerovski pozdravi, koliko im je bio problem da se umiješa austrijska policija. Čini mi se da je previše provocirao te da su ga zato htjeli izbaciti", kaže Donnerbauer.

"Zaštitari koji su mi bacili mobitel - srećom za njih i za mene da se nije razbio - su bili Hrvati. Zapravo, svi osim policije su tamo bili Hrvati", dodaje Donnerbauer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo