Spriječit ćemo pokušaj Šeksa da izigra volju naroda

Ozren Matijašević iz Hrvatske udruge sindikata točno u ponoć objavio je ono što se već nekoliko dana zna.

24.6.2010.
2:46
VOYO logo

"Ostvarili smo povijesnu zadaću, ispunili rigidne uvjete i čak ih premašili. Prešli smo osjetno 505 tisuća potpisa. Mnogi će se iznenaditi kada sutra objavimo podatke", istaknuo je Matijašević koji se zajedno s ostalim čelnicima sindikalnih organizacija sa zagrebačkog Trga Bana Jelačića zahvalio građanima, volonterima i sindikalistima bez kojih akcija ne bi uspjela.

"Da to ne bi bila Pirova pobjeda predstoji nam daljnja akcija da stvari dovedemo do kraja", rekao je za Novu TV Matijašević. Sindikalisti su se složili da su građani svojim potpisima Vladi dali do znanja kako ih više ne može omalovažavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Organizacijski odbor će provjerit liste, onda ćemo zatražit da predamo potpise predsjedniku sabora Luki Bebiću. Ne sumnjam da će Šeks i ekipa uložiti sve snage kako bi onemogućili ili otežali raspisivanje referenduma, odnosno da će ga se pokušati raspisati po krajnje nerealnim uvjetima. Poduzet ćemo sve da se spriječe svi pokušaji tih majstora kuhinje da izigraju volju naroda", odlučan je Matijašević koji tvrdi da već postoje naznake da će se to pokušati. arti-201006170145006 Najavio je da će u četvrtak obavijestiti javnost o daljnjim sindikalnim akcijama. Među ostalim tražit će od parlamentarnih stranaka da se provede žurna saborska rasprava kako bi se Zakon o referendumu uskladio s Ustavom.

Na pitanje jesu li sindikati spremni i na prosvjede u slučaju opstruiranja referenduma, Matijašević je rekao da je o tome prerano govoriti, ali i najavio provođenje ankete među sindikalnim članstvom o spremnosti za uključivanje u sindikalne akcije koje uključuju i štrajk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa žaljenjem konstatiramo da nas je ministar gospodarstva Đuro Popijač zvao na sastanak o amandmanima o ZOR-u u četvrtak u 11 sati. Mi ne pregovaramo s Vladom o njihovom prijedlogu ZOR-a ili amandmanima, već ćemo njima uputiti svoj prijedlog zakona o radu", ustvrdio je Matijašević.

Sindikalni čelnici šampanjcem su nazdravili i zahvalili medijima na korektnom praćenju njihove akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201006230420006 arti-201006230097006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo