SPRIJEČENO ŽESTOKO REŠETANJE NA ODBORU: / Štromara ipak neće ispitivati Anka Mrak Taritaš

Image

Predsjednik Vlade danas će Saboru predložiti sedam novih ministara.

9.6.2017.
9:47
VOYO logo

S posebnim se zanimanjem očekivala rasprava na Odboru za prostorno uređenje i graditeljstvo kojem je do sada predsjedala Anka Mrak Taritaš. Na tom bi Odboru, naime, na pitanja trebao odgovarati HNS-ovac Predrag Štromar, kandidat za potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja.

Mrak Taritaš, poznato je, žestoko se protivila koaliciji HNS-a s HDZ-om, a nakon konačne odluke Središnjeg odbora HNS-a da se u tu suradnju ide, najavila je da će biti protiv toga što će značiti i njeno izbacivanje iz stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako javlja N1 televizija, ranije jutros Održana je sjednica Odbora za izbor i imenovanja na kojoj je došlo do promjena u saborskim odborima s obzirom na novu većinu te je predloženo da predsjednica Odbora za graditeljstvo više ne bude Anka Mrak Taritaš, već HNS-ova Bernarda Topolko.

Osim o Štromaru, na resornim odborima će se raspravljati i o Blaženki Divjak (ministrica znanosti i obrazovanja), Davoru Božinoviću (ministar unutarnjih poslova), Draženu Bošnjakoviću (ministar pravosuđa), Tomislavu Ćoriću (ministar zaštite okoliša i energetike), Marku Paviću (ministar rada i mirovinskog sustava) i Lovri Kuščeviću (ministar uprave).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo