ZA SVAKOGA PONEŠTO / Spremate se u Opatiju, a ne želite proći kao Luka Nižetić u Rovinju? Evo cijena i par savjeta…

'Strancima sigurno nije skupo. Kad gledate prosječnu plaću njihovu i našu to je za njih povoljno. Nije posvuda skupo, oko tržnice se za euro i pol može kavu popiti', kaže jedan domaći turist

18.4.2023.
23:28
VOYO logo

Pjevač Luka Nižetić pokrenuo je lavinu rasprava nakon što je objavio kako mu je u Rovinju sve bilo super osim kuglice kajmaka u restoranu koju je platio 9 eura. Turisti koji su ovih dana bili u Opatiji kažu da je tamo - more izbora, kada je riječ o cijenama.

"Samo treba pronaći mjesto. Obično je na turističkom dijelu uvijek skuplje, ali postoji izbor. Volimo kada je lijep pogled i morsku hranu", kazala je za RTL Direkt Nora Szuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SKORO MU JE PRISJELO /

Luka Nižetić se šokirao kad mu je stigao račun za kajmak u jednom rovinjskom restoranu: 'Dobro si i prošao...'

Image
SKORO MU JE PRISJELO /

Luka Nižetić se šokirao kad mu je stigao račun za kajmak u jednom rovinjskom restoranu: 'Dobro si i prošao...'

'Gosti znaju gdje dolaze i zašto dolaze'

Gosti iz Mađarske domaću su ribu platili 25 eura, ali postoji i skuplja varijanta.

"Volimo ribu, morsku hranu. Oko 50, 60 eura. To je u redu", rekla je Monica Szabo iz Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kilogram brancina ondje ćete platiti 79 eura, ali u restoranu hotela s pet zvjezdica u kojem se sobu sada možete dobiti za 300 eura, a u sezoni za 500. Gostima koji ovdje dolaze cijene nisu previsoke.

"Vina imamo iz cijelog svijeta doslovce- od 30 eura do 2000 eura. Gosti kada kod nas dođu znaju gdje dolaze i zašto dolaze. Ako gledamo za dvije osobe, jednostavniji ručak sa bocom vina je oko stotinjak eura, a ta cifra može narasti i na 500 eura ili više. Ovisno o tome koje se vino pije", kazao je za RTL Davor Kapetanović, direktor jednog opatijskog hotela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kava za euro i pol, pizza za 9 eura

Kilogram kvarnerskih škampi ondje košta 85 eura, ali degustacijski meni s četiri slijeda je 62 eura, a sa sedam sljedova - 100 eura.

"Strancima sigurno nije skupo. Kad gledate prosječnu plaću njihovu i našu to je sigurno za njih povoljno. Mislim da nije posvuda skupo, da se oko tržnice za euro, euro i pol može kavu popiti, tako da je to povoljnije. Ima objekata na tržnici koji praktički nude dosta jeftine marende", kaže Ante Štampalija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pizza se u centru Opatije može pojesti za devet eura, ona najskuplja s tartufima košta 14,50 eura. No, mnogi turisti u Opatiji cijene ni ne gledaju jer prije svega žele isprobati domaću hranu, a od ozbiljnog turističkog grada očekuju i ozbiljnu ponudu.

"Možete ručati ili večerati već za 20, 30, 40 eura po osobi, a to se može penjati i do stotinjak eura", kaže Dražen Marot, voditelj jednog opatijskog restorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opatija je lijepa i možda se isplati ponekad sebi dozvolit da malo uživaš", kazala je za RTL Riječanka Lana Vajs koja je tamo navratila na kavu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo