DONOSIMO SAVJETE / Spremate se na put? Ovo je dobro imati u automobilu ako zapnete u gužvi

Image
Foto: Zvonimir Barišin/Pixsell/Ilustracija

Ako ste za volanom, nemojte o gužvi razmišljati kao o gubitku vremena, već o tome da ćete dobiti više vremena za svoju obitelj i druge putnike

27.6.2023.
17:19
Zvonimir Barišin/Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

S obzirom na ljetne vrućine i visoke temperature, dobro je znati kako se pripremiti za dugo putovanje i što treba imati sa sobom.

Zadnje što želite na svom dugom putovanju je neočekivani kvar. No ako vas stručnjak prije odlaska na putovanje, pomoći će vam u prepoznavanju potencijalnih problema kako bi se ti mogli rano riješiti, i tako vam uštedjeti vrijeme i novac za popravke/održavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spakirajte vode za sebe i putnike, jer je održavanje hidratacije ključno po vrućem vremenu. Osim toga, spakirajte i grickalice. One će vam pomoći ako zapnete u prometnoj gužvi i ogladnite. Pripremite hranu koja vam neće napraviti nered u automobilu. Izbjegavajte džemove i druge ljepljive začine ili krekere koje se mrve.

Ako zapnete u ozbiljnu gužvu u kojoj se automobili ne kreću, spustite prozore ili otvorite vrata ako je to sigurno učiniti. Ako imate priliku, protegnite noge. No, imajte na umu sigurnost pa ne pokušavajte izaći iz automobila osim ako promet nije u potpunosti zaustavljen duže vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
hak savjeti /

Je li vaš automobil spreman za godišnji? Prije puta, nekoliko je stvari koje svakako morate provjeriti

Image
hak savjeti /

Je li vaš automobil spreman za godišnji? Prije puta, nekoliko je stvari koje svakako morate provjeriti

Riješite se dosade uz igrice. Možete si i ponijeti knjige, a s obzirom na tehnologiju, serije i filmovi su nadohvat ruke, baš kao i glazba.

Ako ste za volanom, nemojte o gužvi razmišljati kao o gubitku vremena, već o tome da ćete dobiti više vremena za svoju obitelj i druge putnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako putem aplikacija provjeravate rutu kojom ste planirali ići i ispostavi se da su ondje gužve, uvijek možete izabrati alternativni pravac.

Ako je promet izuzetno gust, mnogi preporučuju da se na prvom sljedećem izlazu isključite s autoceste i pronađete obližnji restoran, kafić ili benzinsku crpku na kojoj možete pronaći okrjepu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako vas ipak nervoza počne obuzimati - uvijek možete raditi vježbe dubokog disanja koje vam mogu pomoći da se opustite.

POGLEDAJTE VIDEO: Četveročlana obitelj trajekt će ove godine od Splita do Starigrada platiti 78,17 eura. Ipak, gužve za produženi vikend već počele

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo