SPREMA SE PROSVJED PROTIV BANDIĆA: / 'Za svoje ortake čuva projekt Manhattan i gradska zemljišta, a nas ostavlja da se gušimo u smeću'

Image

Kako kažu organizatori prosvjeda, to je 'prosvjed protiv Bandićeve otimačine'

16.1.2020.
13:00
VOYO logo

Treći prosvjed u nizu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića održat će se u subotu, 1. veljače, u 16 sati na Trgu bana Jelačića. Kako kažu organizatori prosvjeda, to je "prosvjed protiv Bandićeve otimačine". Organizatori prosvjeda su inicijativa "Zagreb te zove", udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Udruga građana Siget. Pozivaju Bandića da odstupi nakon prosvjeda, a nakon toga da bude proglašen krivim jer "Zagrepčani ovoga puta jasno kažu: dosta je!".

"Bandićeva moć u Zagrebu bila bi znatno manja da nema čvrstu podršku HDZ-a. Međutim, premijer Plenković odlučio se vezati pupčanom vrpcom s ovim USKOK-ovim optuženikom te je jasno kako snosi punu odgovornost za šikaniranje stanovnika Zagreba koje provodi Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko dana nakon ovog prosvjeda, Gradska skupština odlučivat će o izmjenama Generalnog urbanističkog plana (GUP-a) koji predviđa gradnju na čak 110 hektara vrijednog zemljišta Hipodroma i Velesajma, povećanje izgrađenosti u donjogradskim blokovima, još veće prometne probleme zbog novih javnih garaža u gradskom središtu, itd. Građani i građanke Zagreba usprotivili su se ovim izmjenama GUP-a na nekoliko prijašnjih prosvjeda. Dodatno, tijekom ljeta su poslali više od 30.000 primjedbi na sadržaj, no Grad je sve odbio. Bandićevu većinu u Skupštini, osim zastupnika njegove stranke, trenutačno čine i zastupnici HDZ-a te tri žetončića koji su mu prebjegli prije godinu dana. Tražimo od svih zastupnika i zastupnica da se napokon odupru Bandiću i njegovoj politici koja uništava ovaj grad. Prvi korak prema tome je glasanje protiv ovakvog štetnog GUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebu treba sasvim novi i pravedniji GUP koji na participativan način definira razvojnu budućnost našeg grada. Treba nam GUP koji se suočava s posljedicama klimatskih promjena, koji daje odgovor na gorući problem nedostatka priuštivog stanovanja, koji napokon nudi rješenje za kaos u gospodarenju otpadom, koji donosi red i rješava probleme koje je Bandić stvorio.

Osim toga, upravo 1. veljače započinje novi sustav naplate odvoza otpada, što će nekim kućanstvima povećati račune i do šest puta. Takva Bandićeva pljačka je vrhunac bahatosti jer umjesto da računi pojeftine onima koji otpad odvajaju, znatno će poskupjeti svima. Njegova nedavna izjava kako će u travnju ipak malo spustiti cijene samo je loša manipulacija jer će stanovnici Zagreba i dalje imati višestruko veće račune nego do sada", stoji u opisu događaja na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su organizatori napisali, ovoga puta će prosvjed nastupom podržati i nekoliko glazbenika i glazbenica, a cijeli program uskoro slijedi.

Image
PROSVJED PROTIV MILANA BANDIĆA; Na Trgu bana Jelačića nekoliko tisuća građana: /

'Kriv si, a u buksi nisi!'

Image
PROSVJED PROTIV MILANA BANDIĆA; Na Trgu bana Jelačića nekoliko tisuća građana: /

'Kriv si, a u buksi nisi!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo