Sprema nam se ekspertska Vlada?

Jovo nanovo

19.3.2013.
22:48
VOYO logo

Nezavisni stručnjaci mogli bi da dobiju svoje mesto u rekonstruisanoj Vladi, a dogovori o promenama započeće u narednih nekoliko dana, pišu Novosti.

Prema izvorima iz vladajuće koalicije, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić su već u dva navrata neformalno razgovarali o kadrovskim promenama u Nemanjinoj 11, a konkretni potezi sigurno će biti povučeni posle sednice Glavnog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj se očekuje "preslišavanje" svih naprednjačkih ministara, ali i smene onih koji nisu dovoljno dobro radili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je ovo telo trebalo da zasada za vikend, postoje velike šanse da se sve pomeri za početak naredne nedelje. U međuvremenu bi Vučić, kao inicijator velikih rokada u Vladi, premijeru izložio svoj plan. Ako se dogovor postigne, novi ministri mogli bi da polože zakletvu već krajem aprila.

Osim "provetravanja" u izvršnoj vlasti, Glavni odbor SNS trebalo bi da razmatra i opcije za izazivanje vanrednih izbora u Beogradu, jer se očekuje i da ova tema bude u paketu sa rekonstrukcijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa druge strane, Aleksandar Antić, predsednik skupštine Grada i član predsedništva Socijalističke partije Srbije, kaže da bi trebalo što pre staviti tačku na neizvesnost oko budućnosti gradske vlasti i formirati većinu bilo za sadašnju garnituru vlasti, bilo za njenu promenu.

Prestonica je, inače, za dlaku izbegla prinudnu upravu, pošto je sednica Skupštine grada zakazana za petak, samo šest dana pre isteka zakonskog roka u kojem je morala da se održi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo