Šprem prekinuo sjednicu zbog Bandića

Predsjednik gradske skupštine, SDP-ovac Boris Šprem demonstrirao je danas zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću da je on 'gazda svoje kuće'.

11.2.2010.
15:39
VOYO logo

Osim sitnih podbadanja kojima je Bandiću prkosio tijekom cijelog dopodneva, Šprem je i prekinuo sjednicu ne bi li gradonačelnika "stavio na njegovo mjesto".

Jedna od brojnih prepirki danas u skupštini izbila je i oko Dobrovoljnog vatrogasnog društva Maksimir. SDP-ovac Srđan Subotić pitao je Bandića kada će biti izgrađena nova zgrada DVD-a, s obzirom da se vatrogasci tiskaju u svega 40-ak četvornih metara. Krenulo je nadglasavanje oko toga tko je od njih dvojice više puta posjetio spomenuti DVD, a Bandić je u želji da mu replicira krenuo prema govornici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šprem ga je opomenuo da mu nije dao riječ i da se može vratiti na mjesto, na što je Bandić kazao da "želi odgovoriti za objede i laži". Šprem je zatim kazao da je on predsjednik Skupštine i da prekida sjednicu zbog petominutne pauze.

Po povratku s pauze, Bandiću je dana riječ, uz Špremovo dociranje: "Evo gradonačelniče sad vam dajem riječ, vidite da možemo i mirnim putem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Bandić nije odgovarao samo Subotiću nego čitavoj poziciji i oporbi. Zastupnici su ga bombardirali pitanjima, a neki od njih tražili su i da odstupi s mjesta gradonačelnika. Bandić je zavapio: "Nigdje se nisam naslušao toliko uvreda i poniženja kao u Gradskoj skupštini", prigovarajući Špremu što ga kao predsjednik skupštine ne štiti od napada.

Prethodni članci:

arti-201002110066006 arti-201002100467006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo