Šprajc suspendiran jer se 'izlajao' u tuđoj kući

Popularni voditelj HRT-a Zoran Šprajc suspendiran je nakon što je na svome blogu objavio da guverner HNB-a Rohatinski premijerki Jadranki Kosor prijeti ostavkom.

3.3.2010.
15:22
VOYO logo

arti-201003030278006Urednik i voditelj središnjeg Dnevnika HTV-a Zoran Šprajc suspendiran je nakon što je na svome blogu na tportalu objavio vijest da je guverner HNB-a Željko Rohatinski spreman podnijeti ostavku zbog kritika Vlade na svoj rad.

Šprajc je za net.hr rekao kako se ''ne radi o suspenziji nego o kraćem odmoru''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Za vrijeme tog odmora ću pokušati nadležnima objasniti razliku između forme bloga i Dnevnika. Pokušao sam napraviti sve kako bismo tu vijest u Dnevniku objavili sa službenom potvrdom, no kako to u tom trenutku nije bilo moguće, odlučio sam odgovornost preuzeti na sebe, jer da se moja informacija pokazala netočnom, ljaga bi pala na Dnevnik'', rekao nam je Šprajc.

Dodaje da će ubuduće svojim nadređenima ponuditi svaki svoj blog na uvid prije objave kako bi se vidjelo može li se što od toga objaviti u Dnevniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HTV-a poručuju da se ne radi o suspenziji, jer još niti istraga nije dovršena. Tvrde da se radi o ''dogovoru'' da Šprajc neće voditi niti uređivati Dnevnik dok istraga ne bude dovršena.

Vijest o navodnoj svađi premijerke i guvernera HNB-a demantirala je sama Jadranka Kosor iz Rusije, gdje je potpisala ugovor o plinskom biznisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201003030100006Istaknula je da je razgovor između nje i Rohatinskog prošao vrlo prijateljski, te da nema govora o njegovoj ostavci.

Prethodni članak:

arti-201003020756006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo