ŠPRAJC 'RASTURIO' IMENJAKA: / 'Milanović ispunjava obećanje da će biti predsjednik kojemu se zapravo ne da biti predsjednik'

Image
Foto: RTL

'Već nakon šest mjeseci je ispunio svoje prvo i zadnje i jedino predizborno obećanje - da će biti drugačiji predsjednik', kazao je Zoran Šprajc o Zoranu Milanoviću

21.7.2020.
8:48
RTL
VOYO logo

Sinoć u RTL DirektuZoran Šprajc dohvatio se predsjednika Republike Zorana Milanovića zbog još jedne njegove diskutabilne odluke u nizu - da u srijedu ne dođe na konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora.

Evo što je Šprajc rekao o svome imenjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za točan odgovor - jedna kuna

"A sada naš kviz Kunaš. Neki imaju kviz Milijunaš, a mi imamo Kunaš u kojemu s točnim odgovorom možete osvojiti i do jedne kune. Dakle pitanje glasi, koji visoki hrvatski državni dužnosnik u svojoj političkoj poruci javnosti istodobno može spomenuti: zakon aerodinamike, mistično otajstvo, klajnburgersku rutinu (Kleinbürger je njemački izraz za malograđane), priglupe radnje, a na kraju te poruke ili poslanice poslati pusu svim hejterima, a najveću pusu lažnim analitičarima "osobno ugrađenima u sitne poslovne aranžmane s vlašću", kako kaže naša zagonetna politička ličnost? Pri tome će još parafrazirati sovjetskog revolucionara Nikolaja Buharina i u samom finišu svoje poruke reći kako je na njegovoj pobjedničkoj zastavi i kap njihova znoja.

Dakle, tko od naših političara ima politički um koji može sastaviti takvu poruku? Ajde razmislite, u pitanju je jedna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ispunio je svoje prvo i zadnje obećanje'

Naravno, svi ste pogodili, takvu raskošnu političku poruku u kojoj se akademski rječnik miješa s riječima ulice, može sastaviti jedino predsjednik Republike Zoran Milanović. Sve spomenute navode predsjednik je naveo u reakciji na kritike njegove odluke da neće doći na konstitutivnu sjednicu Hrvatskog sabora. Svoje puse hejterima i lažnim analitičarima i ostale opaske predsjednik je objavio na svom Facebooku.

Kritičari i hejteri misle da Zoran Milanović svojim nedolaskom na konstitutivnu sjednicu omalovažava Hrvatski sabor, a on sam smatra da time radi upravo suprotno - da svojim nedolaskom dobronamjerno i afirmativno naglašava neovisnost Sabora od predsjednika Republike, kako ističe u svojoj fejsbučkoj poslanici o aerodinamici, klajnburgerima, hamburgerima i Bakunjinu. Kako god bilo, nitko Zoranu Milanoviću nikad neće moći prigovoriti da ne ispunjava svoja predizborna obećanja. Jer evo već nakon šest mjeseci je ispunio svoje prvo i zadnje i jedino predizborno obećanje - da će biti drugačiji predsjednik. Da će biti prvi hrvatski predsjednik kojemu se zapravo ne da biti predsjednik, kako je jednom davno rekao, a mi nikad zaboravili. I zasad je to najbolja politička strategija ikad viđena na ovim prostorima. Da budeš ono što ne želiš biti, a kad budeš, da radiš tako kao da ti se ne radi. I da ne ideš ondje kamo svi idu i gdje ti se ne da ići baš zato jer ondje svi idu. Tko ne bi tako da mu se može, a predsjedniku se može i tko mu može zamjeriti što mu se može", ustvrdio je Šprajc o Milanoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo