SRAMOTNI INCIDENT / Spomenik streljanim mladićima osvanuo išaran ustaškim simbolima

Image
Foto: Splitski dnevnik

Da nepoznatom počinitelju ili počiniteljima ništa nije sveto govori i činjenica da se to odvijalo samo desetak metara od žnjanske crkve Gospe od Milosrđa

8.5.2019.
16:21
Splitski dnevnik
VOYO logo

Nakon što su nepoznati počinitelji prije desetak dana spomenik na Žnjanu išarali križevima, ustaškim znakom “U” i zvijezdu obojili u crveno isti je bio brzo prebrisan, piše Splitski dnevnik.

Međutim, dan uoči svetog Duje na spomeniku koji je postavljen na mjestu na kojem su od talijanskih fašističkih okupatora strijeljani hrvatski mladići opet su osvanuli ustaški simboli. I to ispisani s obje strane, ali ovaj put bez zvijezde. Možda nisu imali vremena iscrtavati ju s obzirom na to da je ista “zazidana” nakon spomenutog brisanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da nepoznatom počinitelju ili počiniteljima ništa nije sveto govori i činjenica da se to odvijalo samo desetak metara od žnjanske crkve Gospe od Milosrđa.

Policija još uvijek nema saznanja o ovom činu ali će reagirati u skladu sa svojim pravilima i pokušati naći počinitelja ili više njih dok će komunalni redari opet izaći na teren kako bi po drugi put “očistili” spomenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo