Počela sezona / Splitski studenti očajni: Zbog turista izbačeni na ulicu! Ovo je situacija koja se ponavlja svake godine

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Stanovi u kojima su najam plaćali studenti, za vrijeme sezone pretvaraju se u apartmane

28.6.2019.
14:20
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Splitski studenti opet su na ulicama, ovoga puta doslovno, jer ih već tradicionalno, svake godine na početku turističke sezone stanodavci pristojno izbace na cestu.
Studentski zbor Sveučilišta u Splitu uputio je apel splitsko-dalmatinskom županu Blaženku Bobanu kojeg mole za pomoć oko osiguravanja smještaja.

"Molimo vas da pomognete studentima koji ovih dana ostaju bez krova nad glavom", glasi apel Studentskog zbora. Ovo je na žalost svakodnevica splitskih studenata, posebno u zadnjih nekoliko godina otkada su Splićani otkrili turistički potencijal svoga grada. Ljeto je stiglo, turisti su na vratima, stanovi se pretvaraju u apartmane, a studente koji su ih iznajmljivali po nižim cijenama, tjera se van", stoji u apelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najgore do sada

Studenti su se do sada uvijek nekako snalazili, no ova godina je najgora. U domove svi ne mogu jer nema dovoljno mjesta, a alternativu je teško pronaći.

Županu su uputili dopis jer su saznali da su muški i ženski učenički domovi - inače u vlasništvu županije, u ovom trenutku prazni, te traže da im se, po pristupačnoj cijeni omogući boravak u tim objektima do završetka obveza na fakultetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se na rješenju

Iz kabineta župana za portal Srednja.hr su potvrdili da rade na rješenju kojim bi pomogli splitskim studentima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo