80 mil. eura kamata / Splitski HDZ: 'Upali smo u dužničko ropstvo. Naša djeca će morati vraćati 150 mil. eura kredita'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kako ističu u priopćenju, od Ivice Puljka kojem je Split samo odskočna daska za puno veće ambicije nije se drugo moglo niti očekivati. 'Umjesto bespovratnih sredstava koji se nude iz EU fondova, sada ćemo 25 godina otplaćivati političku kampanju Ivice Puljka', dodaju

6.7.2023.
23:07
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Splitski HDZ priopćio je u četvrtak kako je Split pao u dužničko ropstvo jer, istaknuli su, "naša djeca" će morati vraćati 150 milijuna eura kredita i 80 milijun eura kamata.

Gradsko je vijeće sa 16 glasova za i 15 protiv prihvatilo prijedlog gradonačelnika Ivice Puljka da se uzme kredit od 150 milijuna eura od Europske investicijske banke (EIB) a za takvu odluku bio je presudan glas SDP-ovog vijećnika Damira Barbira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik splitskog SDP-a, drugi vijećnik te stranke Davor Matijević, koji je glasovao protiv, najavio je pokretanje postupka izbacivanja Barbira iz SDP-a koji je, po njemu, postupio protiv stajališta splitskog SDP-a.

"Politički puleni Ivice Puljka i pripadajući žeton SDP-a (Barbir) digli su ruku za nepovoljan kredit kakav ni jedan grad u Hrvatskoj nije podigao. Idućih četvrt stoljeća naša će djeca vraćati 150 milijuna eura i još 80 milijuna eura kamata," poručili su iz splitskog HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
kazne do 300 eura /

U Splitu osvanule info table u gradskoj jezgri. Trebale bi spriječiti turiste da viču i uriniraju po gradskoj jezgri

Image
kazne do 300 eura /

U Splitu osvanule info table u gradskoj jezgri. Trebale bi spriječiti turiste da viču i uriniraju po gradskoj jezgri

Kako ističu u priopćenju, od Ivice Puljka kojem je Split samo odskočna daska za puno veće ambicije nije se drugo moglo niti očekivati. "Umjesto bespovratnih sredstava koji se nude iz EU fondova, sada ćemo 25 godina otplaćivati političku kampanju Ivice Puljka koji lokalnu razinu otvoreno koristi za nacionalne izbore", dodaju.

HDZ smatra da su vijećnici koji su danas glasali imali priliku spriječiti "suludu" odluku Ivice Puljka. "Nažalost, uz sve napore nismo uspjeli, sada neka generacije pamte imena onih koji su izdali Split", dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Jakša Balov rekao je nakon prihvaćanja odluke o podizanju 150 milijuna eura kredita da je danas "tužan dan za Split."

POGLEDAJTE VIDEO: 'Tri dana festivalskog ludila u Splitu počinje sutra! Na Parku mladeži plesat će 140.000 partijanera'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo