Splitski HDZ: Kerume lagao si, podnesi ostavku!

22.2.2010.
15:31
VOYO logo

Vijećnica HDZ-a Sanja Župa je, naime, podsjetila da je Željko Kerum na njezin upit na sjednici 18. prosinca prošle godine odgovorio kako nikakvog incidenta 5. prosinca na Noći Zagvožđana u Skyu nije bilo.

Nakon toga Župa je isti upit poslala i splitsko-dalmatinskoj policijskoj upravi, iz koje su joj odgovorili da je incident zabilježen, te da je zbog njega Prekršajnom sudu upućen optužni prijedlog protiv Keruma zbog narušavanja javnog reda i mira, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je od ranije poznato, policijskom istragom utvrđeno je da su nepozvani gosti koje je gradonačelnik s nekoliko prijatelja izbacio iz Skya bili policajci, ali kako nisu bili na dužnosti protiv njih nije pokrenut nikakav stegovni postupak.

"Gradonačelnik je evidentno lagao, time prevarivši i uvrijedivši i vijećnike, i instituciju Gradskog vijeća, ali i sve građane Splita. Zbog toga od njega tražimo ispriku i ostavku, te raspisivanje novih izbora za gradonačelnika. Takve laži i ponašanje su suprotne gradskom statutu, dovode u pitanje gradonačelnikovu vjerodostojnost, stavljaju Split u negativan kontekst i šalju negativnu poruku mladima da su laži i nasilje poželjni oblici ponašanja", kazala je Sanja Župa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušavajući odgovoriti zašto se toliko čekalo sa zahtjevom za ostavkom, HDZ-ova vijećnica je rekla da je čekala odgovor PUSD, a i željela je tempirati priču dan prije nove sjednice Gradskog vijeća.

Prethodni članci:

arti-201002190102006 arti-201002090628006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo