Fred Matić se nije proslavio izjavom o splitskom Prideu

10.5.2012.
10:03
VOYO logo

Ministar branitelja Predrag Matić Fred iznio je ideju da branitelji učine civilizacijski iskorak i svojim tijelima na splitskom Prideu obrane homoseksualce od mogućeg kamenovanja. No, njegova ideja nije naišla na plodno tlo. U javnost je procurila preko zagrebačkih specijalaca, koji su bili voljni osiguravati Gay Pride, no konačnu riječ imali su splitski branitelji, koji su takvu inicijativu glatko odbili.

Ministar: Porijeklom sam odozdo, pa nisam iznenađen

"Želio sam da branitelji čuvaju povorku zbog slike koju će Split odaslati u svijet, zbog demokracije za koju smo se borili, početka turističke sezone, mirovina koje mi primamo iz proračuna. Iako je moj osobni stav puno mekši o tom pitanju, bio sam spreman nastupiti javno i reći da mi branitelji zapravo ne podržavamo homoseksualni način života, ali da ćemo učiniti sve da i ti ljudi ostvare svoje pravo na izražavanje. Ispalo je da neki dečki nisu za to spremni, što je razumljivo i sasvim okej. Porijeklom sam odozdo i znam kako razmišljaju, pa nisam iznenađen", prokomentirao je ministar za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelovanjem u procesiji pokazali svoje svjetonazore

Predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade Božo Zadro tvrdi da su branitelji u procesiji za Svetog Duju pokazali svoje svjetonazore. "Što se tiče gay parade, borili smo se za slobodnu državu i da svatko ima pravo na svoje mišljenje i seksualno opredjeljenje, no njihovu povorku ipak će osiguravati policija, to im je posao", kazao je Zadro.

Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije, bio je spreman podržati ministrovu ideju. Smatra da nikoga ne treba osuđivati zbog seksualnog opredjeljenja, niti dozvoliti da se ikome razbijaju glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj je stav da ne podupirem taj svjetonazor, ali te ljude ne možemo izopćiti iz društva, a kao otac troje djece ne mogu tolerirati nikakvo kamenovanje", kazao je Klemm dodajući da treba poštivati odluku "braće po oružju".

specijal-201012070191004-Pride

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo