'Želiš li se mijenjati za mjesto?' / Splitska kampanja prepoznata i u Belgiji, podršku joj dao i kandidat za predsjednika Europske komisije

Image
Foto: Facebook/Manfred Weber

Split parking i Grad ovom akcijom žele upozoriti sve da ne parkiraju na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom

7.12.2018.
12:46
Facebook/Manfred Weber
VOYO logo

Kampanja Split Parkinga „Želiš li se mijenjati za mjesto?“ prešla je granice Hrvatske! Nakon što se u nju prema splitskom modelu uključio čitav niz naših gradova, podrška sada stiže iz srca Europe – iz Bruxellesa.

Na svom Facebooku porukom i slikom podržao ju je Manfred Weber, kandidat EPP-a za predsjednika Europske komisije te predsjednik kluba zastupnika europskih pučana:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Snažni smo onoliko koliko su snažni najnezaštićeniji među nama. Pozivam sve zemlje u EU da svojim zakonima dodatno zaštite prava osoba s invaliditetom. Bravo Split, bravo Hrvatska za vrijednu akciju", napisao je njemački političar i tako prisnažio napore Split parkinga i Grada Splita koji su ovom akcijom imali za cilj upozoriti sve da ne parkiraju na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom osim ako i sami nemaju oznaku pristupačnosti.

Vrijednost i plemenitost kampanje brzo su prepoznali mnogi gradovi. Znakove postavljene uz parkirna mjesta za osobe s invaliditetom, koji su u kratkom roku postali dobro prepoznati u javnosti, već su postavili Solin, Trogir, Kaštela i Ploče, a akciji će se uskoro pridružiti i Varaždin, Bjelovar, Dubrovnik, Pirovac i brojni drugi gradovi diljem Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su još iskazali interes da se uključe, a zaštitna lica kampanje sada su se našla i u Belgiji što pokazuje kako je Split parking pronašao pravi način kako senzibilirati javnost na ovu temu, piše Splitski Dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo