Zaposlili kontrolore da ljude tjeraju na prva vrata

13.7.2012.
10:11
VOYO logo

Splitski Promet u srijedu je započeo tromjesečnu akciju upućivanja putnika na prva vrata ne bi li tako povećao prodaju karata, a usput i educirao putnike. U Prometu se nadaju uspjehu ove akcije, jer istu je metodu primjenjivala i Rijeka, pa danas nema problema.

Rade po cijele dane

Na terenu će tako u iduća tri mjeseca raditi 26 kontrolora, koji su primljeni na određeno vrijeme, na rok od tri mjeseca, s otkaznim rokom od 30 dana, s mogućnošću produženja ugovora ako se za tim ukaže potreba. Kontrolori će raditi u dvije smjene od 7 do 15 te od 15 do 23 sata, po 13 njih u svakoj smjeni. Bit će raspoređeni na najfrekventnijim gradskim stanicama – na Pazaru, pokraj Općine, ispred Prime grad, na Firulama i Križinama te na stanici kod Zagrebačke banke u Ulici Domovinskog rata, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U praksi to izgleda ovako – kontrolori u žutim majicama i kapama s Prometovim logom čekaju na navedenim stanicama, a čim autobus stane, zauzmu pozicije kod izlaznih vrata. Kad putnici izađu, one koji pokušaju ući na ta vrata, usmjeravaju na prva vrata, gdje su dužni pokazati ili kupiti putnu kartu.

Nije lako ni izaći iz autobusa

Naravno, ova akcija nije naišla na odobravanje građana. "Ovo je najveća glupost koju ste napravili!", kazao je jedan stariji gospodin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bune se i putnici u autobusu budući da vozač ne otvara sva vrata istodobno s prvima. "Kakav je ovo način? Ja plaćan kartu, nisan ja ode vaš zatočenik da ne mogu izać iz autobusa!", kazao je jedan muškarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo