ŠPIJUNSKA AFERA KOJA JE UZDRMALA ODNOSE HRVATSKE I BiH: / Osim Plenkovića, evo tko su još bile mete tajnih operacija iz Sarajeva

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
22.9.2017.
15:09
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Agenti OSA-e, kojom upravlja Osman Mehmadagić Osmica, blizak suradnik vladajuće bošnjačke obitelji Izetbegović, navodno prisluškuju gospodarstvenike, ali i državni vrh Hrvatske po pitanju Agrokora i Konzuma, Aluminija iz Mostara i njegovu privatizaciju te Elektroprivredu Herceg Bosne, piše tjednik Nacional te dodaje da su na meti OSA-e bili i Vladin povjerenik Ante Ramljak, ali i potpredsjednica Vlade te ministrica gospodarstva Martina Dalić. Među prisluškivanim osobama navodno se nalazi i sam premijer Andrej Plenković.

Ministarstvo sigurnosti BiH tvrdi da nije znalo za tajne operacije

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić tvrdi da nije znao za tajne operacije OSA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'OSA se ne smije miješati u takve aktivnosti jer ćemo svi platiti cijenu tih zloporaba. OSA nije privatna institucija, nego institucija BiH koju financiraju porezni obveznici', rekao je Krešić.

Bivši obavještajni djelatnik za Večernji list kaže da unutar struktura još uvijek postoje parastrukture nekadašnje bošnjačke tajne službe AID-a, kao i srpske službe pod nadzorom vladajućih stranaka. Dodaje kako je još donedavno bošnjačka politika u BiH pod svojim nadzorom imala sve alate represivnog aparata, od toga da bi izabranu metu prisluškivala OSA, “hapsila” stranačka policija, optužnicu podizali podobni tužitelji i presuđivali suci po mjeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pokušaja kompromitiranja hrvatskih dužnosnika

U posljednje dvije godine u više navrata pokušavalo se na različite načine kompromitirati hrvatske dužnosnike, a ponajprije je meta bio hrvatski lider u BiH Dragan Čović kojeg se pokušalo povezati s ubojstvom doministra unutarnjih poslova Joze Leutara, zatim ga se povezivalo s korupcijskom aferom smijenjenog direktora Uprave za neizravno oporezivanje Kemala Čauševića, a postojale su i tvrdnje da su njegovi suradnici povezani s otmicama ili tvrdnje da su Hrvati u BiH zagovornici ruske strane, a protiv članstva u NATO-u i EU, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo