DRAMA NA VELEBITU / Speleologa na dubini od 140 metara prikliještila stijena, HGSS ga uspio spasiti

Image
Foto: HGSS

HGSS je na svojoj Facebook stranici oko 10 sati objavio da je speleolog vani te da je u dobrom stanju

14.8.2016.
10:03
HGSS
VOYO logo

Prilikom istraživanja jame Klementina na srednjem Velebitu, na dubini od 140 metara, speleologa iz Karlovca (22 godine) priklještila je stijena koja se zbog uskih kanala odlomila na njega.

Sinoć je započela dramatična akcija spašavanja u kojoj je sudjelovalo 38 pripadnika HGSS-a. Do mladića se najprije spustila ekipa koja ga je uspjela osloboditi iz kamenog odrona i liječnica HGSS-a koja ga je pregledala i zbrinula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Speleolog srećom nije teško ozlijeđen i pod liječničkom pažnjom se pripremao za transport. U isto vrijeme je i drugi dio tima HGSS-a radio na tome da prošire uski kanal kroz koji transport prolazi.

HGSS je na svojoj Facebook stranici oko 10 sati objavio da je speleolog vani te da je u dobrom stanju, čime je akcija spašavanja završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Speleolog je nešto prije 10 sati izvučen iz jame nakon što je 12 sati proveo pritisnut kamenim blokom. Pregledan je od strane liječnika HGSS-a koji su sudjelovali u akciji, utvrđeno je da nema značajnijih vanjskih ozljeda, te je oko 11 sati spušten do prve ceste i predan djelatnicima HMP na detaljnu obradu i pregled", napisali su na svojoj službenoj stranici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo