SPAŠAVANJE AGROKORA NIJE JEFTIN POSAO: / Evo kolike plaće će primati Fabris Peruško i Irena Weber

Image
Foto: Pixsell

Točan iznos plaće treba odrediti ministrica gospodarstva Martina Dalić

28.2.2018.
19:02
Pixsell
VOYO logo

Ante Ramljak danas je napustio Agrokor, a zamijenili su ga novi izvanredni povjerenik Fabris Peruško te njegova zamjenica Irena Weber. Za svoj rad u Agrokoru primat će mjesečnu plaću višu od 71.000 kuna.

Peruško je preuzeo posao Ramljaka koji je dao ostavku prošlog tjedna. Po izlasku iz sjedišta Agrokora Ramljak je rekao kako osjeća olakšanje te svojim nasljednicima poželio sreću. Ipak, požalio se rekavši kako je ispao žrtva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
RAMLJAK: /

'Ako je moja žrtva bila potrebna, ja sam je prihvatio... Kad sam došao, na računu Agrokora je bilo 6 kuna, a znate li koliko ima sada?'

Image
RAMLJAK: /

'Ako je moja žrtva bila potrebna, ja sam je prihvatio... Kad sam došao, na računu Agrokora je bilo 6 kuna, a znate li koliko ima sada?'

S njegovim odlaskom kreće posao novog povjerenika koji će se u sljedećih nekoliko dana sastati s vjerovnicima, a zatim bi se trebao obratiti javnosti, kratko je poručio novinarima. Naglasio je kako je nagodba u Agrokoru prioritet njegova posla.

Uspješne karijere u biznisu

Peruško i njegova zamjenica primat će plaću višu od 71.000 kuna mjesečno, javlja 24sata. Točan iznos treba odrediti ministrica gospodarstva Martina Dalić. Peruško je već godinama uspješan u biznisu, piše 24sata, pa tako u vlasništvu ima luksuznu nekretninu u Babonićevoj ulici u Zagrebu, na lokaciji gdje su se stanovi sagrađeni prije deset godina prodavali za 3500 eura po kvadratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigao iz uprave Tiska

Diplomirao je na Fakultetu za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, magistrirao na ljubljanskom Ekonomskom fakultetu, a u nastavku svog školovanja 2007. godine stekao je naziv MBA na Babson College u Bostonu. Proveo je pet godina kao konzultant u konzultantskoj tvrtki McKinsey &Co., gdje je fokus njegova rada bio na projektima restrukturiranja u različitim industrijama, od bankarstva do FMCG i tehnologije, na području Europe i Rusije. Od 2016. godine do dolaska u Tisak radio je kao samostalni savjetnik uprava nekoliko regionalnih tvrtki.

Image
Foto: Pixsell

27.02.2018., Zagreb - Konferencija za medije nakon sjednice Vlade na kojoj su imenovani novi izvanredni povjerenik u trgovackom drustvu Agrokor d.d. i njegova zamjenica. Fabris Perusko novi je povjerenik. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Njegova zamjenica Weber godinama je obnašala visoke funkcije u bankama. Od lipnja prošle godine bila je savjetnica izvanrednog povjerenika Ramljaka, zadužena za imovinski portfelj i non-core poslovanje u Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo