PROSLAVILI PRIGODNIM PERFORMANSOM / 'Spaljeni' riječki rokeri dobili spomenik u Sloveniji!

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Pri samom otkrivanju skulpture sudjelovali su i Let 3 koji su tom prigodom, obučeni u crnu svećeničku odjeću, izveli performans svojim karikaturnim spolovilima iz kojih su ispalili dva počasna plotuna.

25.9.2014.
16:33
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Prošle je subote riječki Let 3 dobio još jedno u nizu priznanja za svoj dugogodišnji rad na hrvatskoj i regionalnoj glazbenoj i kulturnoj sceni.

U slovenskom mjestu Sv. Jurij ob Ščavnici otkrivena je skulptura Roberta Juraka, koji je inspiraciju za svoje najnovije djelo pronašao u ikonografiji, nekonvencionalnosti i provokativnosti hrvatskog benda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam spomenik "Drugačnost bogati" teži 700 kg predstavlja ideju otvorenog, naprednog razmišljanja i ostvarivanja, svega onog što predstavlja i sam klub Jama.

Image
Foto: Foto: Brumen Peter

Pri samom otkrivanju skulpture sudjelovali su i Let 3 koji su tom prigodom, obučeni u crnu svećeničku odjeću, izveli performans svojim karikaturnim spolovilima iz kojih su ispalili dva počasna plotuna u slavu tvrtkama Zvon 1 i Zvon 2, koje su bile u vlasništvu mariborske nadbiskupije i zbog čijeg su duga i bankrota, koji je kasnije pao na leđa Slovenske države i njezinih građana, Vatikan smijenio vodeće ljude slovenske crkvene hijerarhije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svečanog otvorenja, u rasprodanom klubu odsvirali su i ekskluzivni koncert.

Osim slovenskog priznanja, "spaljeni" riječki rokeri nedavno su dobili i jedno domaće. Naime, Letovcima je na nedavnom Trash Film Festivalu u Varaždinu dodijeljena počasna festivalska nagrada "Zlatna motorka" za nemjerljivi doprinos razvoju trash kulture Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo