sve jače tenzije / Spajić (DP) o savjetniku Hrvoj Šipek: ' Mladen Bajić, čovjek koji vjerojatno i danas spava s petokrakom pod jastukom'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Izvješće o radu državnih odvjetništava u 2022. Saboru podnosi glavna državna odvjetnica, kojoj je to drugi dolazak pred parlament u ovoj godini, prvi je put došla u veljači, također na inzistiranje oporbe. Zlata Hrvoj-Šipek u srijedu ujutro odgovarala je na zastupnička propitivanja na sjednici Odbora za pravosuđe

27.9.2023.
23:33
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Predstavnici saborske oporbe opetovali su u srijedu navečer kako činjenica da se nitko nije javio na upražnjeno mjesto za ravnatelja USKOK-a, govori da su korupcija i organizirani kriminal pobijedili pravosudna tijela.

To je znak da je korupcija zavladala ovom državom i to je poraz pravne države, ocijenio je Suverenist Marijan Pavliček uoči rasprave o izvješću o radu državnih odvjetništava u 2022. godini koju je prikupljenim potpisima pogurala oporba, a koja je na dnevni red došla nešto prije 21 sat.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Iznio je svoje viđenje zašto se nitko nije javio na natječaj.

Image
NEMA KANDIDATA /

Tko želi biti novi ravnatelj USKOK-a? Ama baš nitko: Natječaj doživio povijesni fijasko, što sada?

Image
NEMA KANDIDATA /

Tko želi biti novi ravnatelj USKOK-a? Ama baš nitko: Natječaj doživio povijesni fijasko, što sada?

 Tko će staviti svoju glavu na panj, biti pod stalnim, prvenstveno, političkim pritiskom, pod pritiskom organiziranog kriminala, rekao je Suverenist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 O razlozima zbog kojih se nitko nije javio na natječaj govorila je i Sandra Benčić (Možemo). "U zemlji u kojoj je premijer Andrej Plenković nitko ne želi biti na čelu ključne institucije za borbu protiv korupcije", kazala je, prozivajući premijera da mu je agenda uništavanje neovisnih institucija.

 HDZ-ov Krunoslav Katičić ističe da se pomiču stvari u radu DORH-a, te da svoditi raspravu samo na pitanje zašto se nitko nije javio na natječaj za ravnatelja USKOK-a, nije korektno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danijel Spajić (DP) kaže da pomaka u radu DORH-a ne može biti, s obzirom da je bivši glavni državni odvjetnik Mladen Bajić bio savjetnik glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek do do kraja 2022. "čovjek koji vjerojatno i danas spava s petokrakom ispod jastuka".

Rajko Ostojić (Socijaldemokrati) odgovara mu da je Bajić jedini koji je hapsio premijera, da svima, pa i njemu može pogledati u oči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Njegovo mišljenje ne dijeli Željko Sačić (HS), spočitava mu da brani "profanog Bajića koji je uhićivao bez dokaza mnoštvo ljudi", osobito hrvatskih branitelja.

Izvješće o radu državnih odvjetništava u 2022. Saboru podnosi glavna državna odvjetnica, kojoj je to drugi dolazak pred parlament u ovoj godini, prvi je put došla u veljači, također na inzistiranje oporbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Zlata Hrvoj-Šipek u srijedu ujutro odgovarala je na zastupnička propitivanja na sjednici Odbora za pravosuđe. 

POGLEDAJTE VIDEO: Korupcije sve više, interes za kažnjavanje nikad manji: Pa baš da se nitko nije javio na natječaj za ravnatelja USKOK-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo