Informatika i tehnologija / Spajanje mikrofona na laptop

Image

Kupili ste mikrofon i trebate napraviti spajanje mikrofona na laptop da biste ga mogli koristiti? Slijedi najjednostavniji način za spajanje mikrofona na laptop

16.8.2018.
20:53
VOYO logo

Ako imate novi mikrofon i ne znate kako napraviti spajanje mikrofona na laptop, moramo vam odmah reći da je vrlo jednostavno i da to spajanje ne zahtijeva instalaciju upravljačkih programa niti traži dodatni softver.

Trebate samo uključiti jack od mikrofona u zvučnu karticu. Zvučna kartica se nalazi na istoj kartici gdje imate uključene i zvučnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spajanje mikrofona na laptop se izvodi uključivanjem mikrofona u za to predviđen utor koji je gotovo uvijek roze boje. Na nekim računalima ploče ili pak prijenosnici pokraj priključka imaju nacrtan mali znak mikrofona.
Ako je vaš mikrofon USB mikrofon, onda ga jednostavno uključite u slobodan USB utor.

Nakon ovog koraka samo trebate uključiti mikrofon u zvučnoj kartici tako što ćete kliknuti na ikonu malog zvučnika u "Taskbar" (pogledajte dolje desno, pokraj sata)  i na kliznom izborniku za mikrofon maknite kvačicu s "Mute". 
Ako nemate na izboru mikrofon, tada samo kliknite na "Options" i odaberite mikrofon među ponuđenim opcijama pa isto to napravite na "Playback" i "Recording".
To je sve što treba napraviti da biste izvršili spajanje mikrofona na laptop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomena, neke novije matične ploče već imaju integriranu funkciju automatskog prepoznavanja hardvera pa će vam vjerojatno odmah pri spajanju mikrofona Windowsi automatski javiti  da je vaš mikrofon spojen i aktivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo