Informatika i tehnologija / Spajanje mikrofona na kompjuter

Image
Foto: www.pixabay.com

​Kupili ste novi mikrofon i morate izvršiti spajanje mikrofona na vaš kompjuter? Slijedi najjednostavniji način za spajanje mikrofona na kompjuter

16.8.2018.
21:59
www.pixabay.com
VOYO logo

Ako imate novi mikrofon i ne znate kako napraviti spajanje mikrofona na kompjuter, ne brinite, vrlo jednostavno a takvo spajanje ne zahtijeva ni instalaciju upravljačkih programa niti traži dodatni softver.

Trebate samo uključiti jack od mikrofona u zvučnu karticu. Zvučna kartica se nalazi na istoj kartici gdje imate uključene i zvučnike. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mikrofon se stavi u Mic In port na zvučnoj kartici, bila ona integrirana ili ne. Taj bi se priključak trebao nalaziti na prednjoj strani kompjutera. Ovisno o modelu kompjutera, ako ga ne nalazite s prednje strane, sigurno je sa stražnje, pokraj Line Outa . Na istom mjestu gdje priključujete i zvučnike i Line In.
Dakle na istom onom mjestu gdje možete priključiti druge audio komponente.

Zatim "prošetajte" po slijedećem izborniku: Control Panel -> Sound and Audio Devices -> Volume (prva kartica) -> Device Volume -> Advanced.
Options -> Mixer Device -> Input - nakon čega stavite kvačicu na Microphone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim zatvorite taj mali prozor, i u postavkama ćete vidjeti microphone. Maknite kvačicu od Mute.

To je bilo sve što je potrebno napraviti za spajanje mikrofona na kompjuter.
Samo još pojačajte zvučnike i uživajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da rezimiramo, spajanje mikrofona na kompjuter se izvodi uključivanjem mikrofona u utor roze boje, ukoliko imate takav priključak na kompjuteru.  Na nekim računalima ploče ili pak prijenosnici pokraj priključka imaju nacrtan mali znak mikrofona.
Ako je vaš mikrofon USB mikrofon, onda ga jednostavno uključite u slobodan USB utor.

Nakon ovog koraka samo trebate uključiti mikrofon u zvučnoj kartici tako što ćete kliknuti na ikonu malog zvučnika u Taskbar (pogledajte dolje desno, pokraj sata)  i na kliznom izborniku za mikrofon maknite kvačicu s Mute
Ako nemate na izboru mikrofon kliknite na Options i odaberite mikrofon među ponuđenim opcijama pa isto to napravite na "Playback" i "Recording".
To je sve što treba napraviti da biste izvršili spajanje mikrofona na kompjuter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke novije matične ploče već imaju funkciju automatskog prepoznavanja hardvera pa će vam vjerojatno odmah pri spajanju mikrofona Windowsi automatski javiti  da je vaš mikrofon spojen i aktivan.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo