SOLIDARNI E-GRAĐANI: / Od sada jednim klikom miša do otkazivanja liječničkog pregleda

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) pokušava uvesti reda u sustav naručivanja odnosno čekanja na preglede u zdravstvenim ustanovama.

16.10.2015.
14:59
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Izradili su novu e-uslugu "Otvorene narudžbe" putem koje građani mogu provjeriti jesu li na listi za pojedini zdravstveni postupak, priopćili su. Osim toga, građanima je ovime omogućeno i jednostavno otkazivanje postupka, bez poziva telefonom ili odlaska u zdravstvenu ustanovu.

Podaci medicinske prirode zaštićeni su

Ova mogućnost otkazivanja postupka vrlo je važna jer oslobađa prostor za primanje pacijenata kojima je lječnička pomoć potrebnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom otkazivanja postupka aplikacija će zatražiti razlog kanceliranja i kontakt podatke. Budući da je riječ o osobnim podacima medicinske prirode, za prijavu na e-uslugu u sustavu e-Građani treba se koristiti vjerodajnica visoke razine sigurnosti, poput mToken e-Građani, pametna kartica HZZO-a ili nova elektronička osobna iskaznica (eOI).

Usluga "Otvorene narudžbe" daje uvid u narudžbe evidentirane u centralnom sustavu eNaručivanja a točnost podataka odgovornost je zdravstvenih ustanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usluga je dobar podsjetnik na termine

Usluga je dostupna je putem izravne poveznice ili putem tzv. osobnog korisničkog pretinca, osnovne e-usluge sustava e-Građani koja omogućuje primanje e-poruka tijela javne uprave.

Ministarstvo zdravlja i HZZO pozivaju građane da koriste e-uslugu kako bi imali uvid i podsjetnik na termine svojih pretraga te kako bi na jednostavniji način otkazali narudžbu i time oslobodili termin za one kojima je zdravstvena zaštita potrebnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkazivanje termina zdravstvenog postupka možete obaviti i putem besplatnog "Bijelog telefona Ministarstva zdravlja" na broj 0800 7999.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo