URLA, GAĐA PRAĆKOM... / Mještanin hrvatskog otoka već godinama terorizira kupače na popularnoj plaži: Da stvar bude gora, uopće ne čini prekršaj!

Image
Foto: Profimedia

Taj je čovjek vlasnik čestice na kojoj je određena granica pomorskog dobra, ali nije provedena u zemljišnim knjigama, što znači da je smije koristiti, čak i ograditi, sve dok se ne utvrdi granica

2.8.2023.
10:36
Profimedia
VOYO logo

Obitelj koja se ovih dana došla okupati na plažu Pudarica na Rabu, ostala je šokirana neugodnim iskustvom s jednim lokalnim mještaninom. Taj čovjek navodno već godinama maltretira kupače tvrdeći da je zemljište uz more njegovo.

Proteklih su godina mediji pisali kako je njegova žena preko razglasa tjerala kupače iz mora, a on mahao lopatom za njima, piše Morski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imali smo bliski susret s primaton'

''Danas smo imali relativno bliski susret s primatom! Dva mala diteta, žena i ja smo išli na Pudaricu, preko kamenih skali. I pošto je bila puna, išli smo preko stijene na onu malu plažicu sa spiljon, prema onon uzurpatoru. I sin od četiri godine je htio vidjeti što piše na natpisu na onoj ogradi i samo smo se približili na kojih 30-ak metara od te ograde, dakle ne baš pretjerano blizu onoj ograđenoj plaži i onaj dobro znani opjevani pacijent je počeo nedefinirano vikati na nas i lamatat rukama ko čimpanza. Uglavnon, nismo ni išli dalje, viknuo san mu nešto tipa "neka dođe dolje ako je frajer". I to je bilo to, ni glasa više, ostali smo na toj plažici cijeli dan. Nama više nisu, ali u nekoliko sati, koliko smo bili tamo, on i njegova žena urlali su tako na dvadesetak ljudi. I to se apsolutno nitko nije približio ni na 50 metri od "njegove" plaže'', opisao je čovjek neugodno iskustvo koje je proživio sa svojom obitelji.

''Sjećan se da me isti taj gađao nekakvin kamenčićima (poslije su mi rekli ljudi da ima fijandru/praćku) prije jedno pet godina. Danas za divno čudo nisam primijetio da je ikoga gađao, tako da ipak ima nekakvog pomaka valjda'', dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'MAKNI MI SE, JE*AT ĆU TI MAJKU' /

Muškarac tjerao kupačice na Drveniku Velom, tvrdi da je plaža njegova

Image
'MAKNI MI SE, JE*AT ĆU TI MAJKU' /

Muškarac tjerao kupačice na Drveniku Velom, tvrdi da je plaža njegova

Sve isto kao i prije tri i pet godina

Prije nekoliko godina o tom su čovjeku pisala i 24 sata.

Tehnički gledano, plaža s koje je čovjek, Nenad Štokić se zove, tjerao ljude - pripada njemu! Barem tako piše u rješenju riječke Lučke kapetanije iz 2018. koje je ustupio novinarima. Prema rješenju, u zemljišnim knjigama, on je vlasnik čestice koja seže sve do mora i u dokumentu se navodi da se tu uistinu radi o pomorskom dobru, ali ono nije provedeno u zemljišnim knjigama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štokić je dakle, vlasnik čestice na kojoj je određena granica pomorskog dobra, ali ona nije provedena u knjigama i zato mu nije potrebna nikakva koncesija. Prema tadašnjem rješenju lučke kapetanije, nije bio u prekršaju. Smije je koristiti, a i po potrebi ograditi, sve dok se granica pomorskog dobra ne utvrdi u zemljišnim knjigama. Je li se od tada, od 2018., išta promijenilo? Štokić kaže da nije, pisala su u srpnju 2020. godine 24 sata.

POGLEDAJTE VIDEO Na što se sve žale turisti? Nisu upozoreni na krokodile kojih nema, žive ribe u rijeci, kajake bez klime

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo