SRAMOTA U KRIŽEVCIMA: / Učenici moraju po hladnoći odlaziti na kemijski WC u šatoru jer škola nema toalet!

Image
24.1.2017.
15:17
VOYO logo

Naime, nakon što je dio zgrade gdje se nalaze sanitarni čvorovi stavljen izvan upotrebe zbog strukturnog oštećenja, škola je angažirala tvrtku koja je postavila šator s kemijskim WC-ima i učenici ondje moraju obavljati nuždu.

Naravno, mališani su u ove zimske dane suočeni s izuzetno hladnim uvjetima i temperaturama ispod ništice, stoga običan odlazak na WC nije nimalo ugodan. Posebice je to problematično kada učenici idu vršiti nuždu nakon satova tjelesnog odgoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

Učenici moraju koristiti kemijski WC u dvorištu osnovne škole

Image

Učenici moraju koristiti kemijski WC u dvorištu osnovne škole

"Naročito je problem što djeca moraju izlaziti iz školske zgrade i ulaziti u prostor koji je, unatoč grijalicama, vrlo hladan. Nama je cilj da se što prije sanira školska zgrada kako bi djeca u normalnim uvjetima mogla pohađati nastavu. Htjeli bismo i da što prije dobijemo školsku dvoranu", kaže ravnatelj škole Stjepan Lučki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe da je na problem oko tehničke ispravnosti zgrade počeo upozoravati početkom 2015. godine kad se pukotina na zgradu počela povećavati. Školu su prije nekoliko mjeseci posjetili i stručnjaci koji su izmjerili statiku zgrade. Ispostavilo se da su temelji škole samo 55 centimetara u zemlji, što nije dovoljno duboko da bi kvalitetno držali zidove, te je zapadni dio zgrade počeo "kliziti".

"Do tada je ona bila konstantna kakva je otprilike bila i prije, s tim da je bilo predviđeno da će se tehnički problem oko nedostatka zgrade i pukotine riješiti prilikom gradnje školske sportske dvorane", kaže Lučki. Napominje da njegova škola nema sportsku dvoranu, iako je procedura oko njene gradnje započeta još 2005. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od tada sve do dana današnjeg nismo dobili dvoranu iako smo imali i građevinsku dozvolu koja je u međuvremenu istekla", razočarano zaključuje.

Župan Darko Koren je obećao da će u proračunu pronaći novac za sanaciju škole, ali pomaka u realizaciji projekta i dalje nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo