zbog ljudske pogreške / Šok u zagrebačkoj bolnici: MR uređaj usisao krevet, odvaja ih specijalna tehnička ekipa

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Osoblje u bolnici nije moglo odvojiti krevet od uređaja pa su morali čekati specijalnu tehničku ekipu koja ih upravo razdvaja. MR bi ponovno trebao proraditi u subotu

26.1.2024.
16:31
Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

U zagrebačkoj bolnici Merkur, MR uređaj je "usisao" metalni krevet. Krevet je zbog ljudske pogreške bio preblizu magnetskom polju i zalijepio se za uređaj. Pacijenata srećom nije bilo u blizini pa nitko nije ozlijeđen, piše 24 sata.

Osoblje u bolnici nije moglo odvojiti krevet od uređaja pa su morali čekati specijalnu tehničku ekipu koja ih upravo razdvaja. MR bi ponovno trebao proraditi u subotu. "Ukoliko prve procjene budu točne, očekujemo da će uređaj biti popravljen u kraćem vremenskom roku te ubrzo pušten u pogon", odgovorili su iz bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potvrđujemo da je došlo do prekida u radu uređaja za magnetsku rezonancu zbog neadekvatnog postupanja djelatnika kod pristupa samom uređaju, zbog kojeg je uređaj izvan funkcije. Trenutno se utvrđuju sve bitne okolnosti samog događaja i razina oštećenja uređaja", stoji u objašnjenju ravnateljstva bolnice.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako će izgledati onkološka putovnica? Uskoro stiže u najveću dječju bolnicu u RH: 'To je umjetna inteligencija'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo