MILORAD PUPOVAC NAJAVIO KOMEMORACIJU ZA ŽRTVE AKCIJE OLUJA: / '1995. godine zabilježen je najveći egzodus Srba, izbjeglo je 200.000 ljudi'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Srpsko narodno vijeće (SNV) priopćilo je u četvrtak da će u Uzdolju kod Knina organizirati komemorativno obilježavanje u spomen na ubijene i nestale tijekom i nakon akcije Oluja 1995. godine.

3.8.2017.
20:40
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Komemoracija će se održati u nedjelju, 6. kolovoza s početkom u 13 sati u selu Uzdolje u Općini Biskupija, preko puta tvornice "Knauf".

'Porukama sjećanja želimo odati počast žrtvama, podsjetiti na mjesta stradanja, upozoriti na spori proces ekshumacija i identifikacija te još uvijek neučinkovito procesuiranje ratnih zločina", stoji u priopćenju SNV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjeća se da je do danas za zločine počinjene u Oluji pred hrvatskim pravosuđem donesena tek jedna pravomoćna presuda, te da je Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO), neposredno nakon Oluje, u svojim izvještajima navodio brojku od gotovo 700 civilnih žrtava.

SNV navodi da je "također, u kolovozu 1995. godine zabilježen najveći egzodus Srba iz Hrvatske, kada je izbjeglo oko 200.000 ljudi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo