Buđenje iz noćne more / Snimke koje lede krv u žilama: Pogledajte zastrašujuće trenutke potresa u Zagrebu!

Image
Foto: Screenshot/Facebook/Vijesti.hr

Najjači potres zatresao je metropolu i okolicu u 6.24 sati te je bio jačine 5,5 po Richteru

22.3.2020.
13:14
Screenshot/Facebook/Vijesti.hr
VOYO logo

Nakon niza današnjih potresa u Zagrebu na društvenim mrežama pojavile su se snimke kako je to sve izgledalo. Najjači potres zatresao je metropolu i okolicu u 6.24 sati te je bio jačine 5,5 po Richteru. 

Nešto kasnije dogodila su se još dva potresa magnutude 5 i 3,7, a onda još tri slabija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je ozlijeđeno jedno dijete u urušavanju zgrade u Đorđićevoj ulici. U gradu ima štete, osobito na zgradama središtu Zagreba kao i blizini epicentra.

Pogledajte kako je to izgledalo s kamere na jednoj kući u Zagrebu. Zbog potresa se upalio i alarm na automobilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ured za upravljanje u hitnim situacijama organizirao je obroke za sve građane koji se ne mogu vratiti u svoje domove. Obroci će biti dostupni nakon 13.00 sati  na lokacijama: Zrinjevac, Mažuranićev trg i Trg dr. Franje Tuđmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ureda su priopćili da stručnjaci procjenjuju oštećenja zgrada prema prioritetima, a nakon pregleda postavit će oznaku na zgradu. Mole sve da striktno poštuju stručnjake i ne riskiraju. 

Osim toga, fotografiju oštećenja nekretnine zajedno s adresom možete poslati na e-mail adresu Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju kako je naložio svim ministrima da na teren pošalju građevinare statičare da odmah naprave procjenu stanja zgrada i štete nakon potresa koji je jutros pogodio Zagreb.

"Svi su angažirani, vidite da se već čisti oko katedrale. Dao sam nalog svim ministrima da svi građevinari statičari, koji se inače brinu o zgradama, da odmah izađu na teren i naprave procjenu. Moramo biti sigurni da su nam u tim objektima ljudi u situaciji da tamo mogu biti", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo