SNIMKA KATASTROFE NA KOJU JE BANDIĆ ZABORAVIO: / Video poruka gradonačelniku koja je izazvala lavinu reakcija

Image
Foto: Screenshot/Facebook

Nezadovoljni građanin grada Zagreba odlučio je putem društvenih mreža ukazati gradonačelniku Bandiću, koji je u jeku izborne kampanje, ukazati na problem koji se neće sam od sebe riješiti.

24.3.2017.
17:46
Screenshot/Facebook
VOYO logo

I dok zagrebački gradonačelnik ponosno dijeli benificije svojim sugrađanima, oprašta kazne švercerima u gradskom prijevozu i onima koji se nepropisno parkiraju, kupuje vrtičkoj djeci papuče, uvodi novu ZET-ovu liniju prema novom aerodromu i gradi nove fontane, sve u sklopu predizborne kampanje, očito je zaboravio na jedan izuzetno veliki problem - divlja odlagališta otpada.

Korisnik Facebooka, Davor Stark Filipan u društvu prijatelja i ljubitelja konja, snimio je zabrinjavajuću snimku ilegalnog odlagališta otpada koje se nalazi na svega 100 metara od zaštićenog područja vodocrpilišta Mala Mlaka/Odra, te uz same poljoprivredne površine. Ono čemu je svjedočio odlučio je podijeliti na službenoj Facebook stranici zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu prenosimo u cijelosti:

Dok, bespotrebna fontana na Britanskom trgu osvježava sve prolaznike, te pere aute i autobuse koji pokušavaju proći kroz loše pojektirani kružni tok, dragi gradonačelnik bi se mogao zabaviti i temom divljih odlagališta. Naime, riječ je o sve većim količinama smeća, odnosno o sve većem divljem odlagalištu otpada koje se nalazi u neposrednoj blizini grada Zagreba, točnije na svega 100 metara zračne linije od zaštićenog područja vodocrpilišta Mala Mlaka/Odra, te uz same poljoprivredne površine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnje dvije godine svjedok sve većih i većih divljih i nezakonitih smetlišta koja se stvaraju u tom djelu grada. Osobno sam viđao i po nekoliko velikih kamiona kako dolaze i nekontrolirano iskrcavaju svakojaki otpad, od šute do razne plastike, stakla, ormara, itd...

Odlagališta poput ovog sa snimke u prilogu nalaze se na nekoliko mjesta, a taj dio još uvijek spada pod administrativno područje Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je uopće dopustivo da se takav otpad odlaže uz samo vodocrpilište, te uz poljoprivredne obradive površine? Zašto ne postoji neka služba koja bi čuvala to područje ili tko je uopće odgovoran za toliko nekontrolirano dovažanje smeća?

I na kraju krajeva je li bitnije zdravlje građana i otpad ili gradnja fontana?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/Facebook
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo