STOŽER STROGO ZABRANIO ZADRŽAVANJE NA ULICAMA, POLICIJA TJERA LJUDE: / 'Nastupa karantena! Krenite sad svi lagano svojim kućama'

Image
Foto: vijesti.hr

Ulice, trgovi, rive, parkovi i sve ostale javne površine od danas će biti pusti nakon što je Stožer civilne zaštite opomenuo građane da se ne drže mjera koje su donesene

21.3.2020.
14:51
vijesti.hr
VOYO logo

Drastičnije mjere koje je jutros najavio Nacionalni stožer civilne zaštite počinju se primjenjivati od danas. Tako u centru Zagreba policija tjera ljude svojim kućama i govori im da nastupa karantena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj snimci, koju je objavio RTL, možete čuti kako preko megafona govore: "Nastupa karantena! Svi lagano krenite svojim kućama'.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa bolesti COVID-19, uvodi se protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove Odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabranjeno zadržavanje na ulicama, trgovima, parkovima...

Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjere iz ove Odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo