Snijeg zabijelio Dalmaciju, pada u Omišu, Dugom Ratu...

U Dalmaciji je noćas pao snijeg. Ne samo da je padao na obali nego je zabijelio i neke otoke. Tako su se pahulje pojavile u Omišu, Dugom Ratu, Konavlima, ali i na Hvaru.

9.2.2013.
9:55
VOYO logo

Kao što su meteorolozi i najavljivali, u noći s petka na subotu u Dalmaciji se s juga jače naoblačilo. Najprije je slaba kiša zahvatila otvoreno more i otok Vis, a onda su se slabe oborine proširile na dio obale i otoka srednje i južne Dalmacije.

Tako su snježne pahulje zabilježene na otoku Hvaru, a slab snijeg nošen burom pada u Dugom Ratu, Omišu i dijelu makarskog primorja, piše Dalmacijanews.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Biokovu -9 stupnjeva

Snijeg je zabijelio i Veliko Brdo pored Makarske, a do ponoći je prekrio i Dubravu na 450 metara nadmorske visine, svega 10-ak kilometara istočno od Splita. U dolini Neretve tijekom noći u nizini padala je susnježica, a snijega je bilo i na širem imotskom područu.

Naniža temperatura zabilježena je na Svetom Juri na Biokovu i iznosila je -9 stupnjeva Celzija. Snijeg pada u Konavlima iznad 300 metara nadmorske visine, a pokoja pahuljica pojavi se čak i u nižim područjima. Temperatura se u noći na većem dijelu obale i na otocima kretala od 3 do 5 stupnjeva Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo