Snijeg i olujna bura zatvorili ceste; odsječen jug Hrvatske

Snijeg i zimski uvjeti otežavaju promet u Lici, a bura na Jadranu.

26.11.2013.
7:06
VOYO logo

Nakon što je u ponedjeljak prvi ovogodišnji snijeg padao u nizinama u kontinentalnom dijelu zemlje, u noći s ponedjeljka na utorak zabijelio dio Dalmacije. Zabijelilo je u Konavlima, te na Pelješcu. Snijeg nošen burom zabijelio je i južnu stranu Biokova iznad Makarske.

Kako javlja HAK, za sav promet zbog olujne bure zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački, Jadranska magistrala (D8) između Senja i Svete Marije Magdalene (od 9.40 sati) i Paški most.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo za osobna vozila otvorene su:autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica i riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica (B7).

Zbog bure na Krčkom mostu i na mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku zabranjen je promet na autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Senja još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (II. skupina).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također zbog bure na makarskom području zabranjen je promet za vozila iznad 7.5t i to na sljedećim cestama: D8 Dupci-Makarska, D512 Vrgorac-Makarska i D532 kroz tunel Sveti Ilija.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici: D1 Grabovac-Korenica-Gračac-Knin, D25 Korenica-Gospić-Karlobag, D42 Poljanak,D50 Žuta Lokva-Lički Osik, D52 Špilnik-Korenica, D217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D522 Udbina-Gornja Ploča, ŽC5199 Dabar-Štirovača, ŽC5201 Selište-Prijeboj i ŽC5203 Brotnja-Dobroselo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sav su promet zatvorene ceste ŽC5199 ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac i D218 Dobroselo-Mazin, zimski su uvjeti i na svim županijskim i lokalnim cestama na području Senja, Otočca i Gračaca.

Ne plove trajekti

U prekidu su trajektne linije: Sumartin-Makarska, Stinica-Mišnjak, Stinica-Stara Novalja i Zadar-Silba-Mali Lošinj, katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Korčula-Hvar-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, kao i brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak. Prema otoku Pagu plovi trajekt na liniji Stinica-Stara Novalja (zbog radova u Prizni, ali trenutno ne plovi zbog vjetra).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje, autorske fotografije nevremena i dodatne informacije šaljite nam na adresu vijesti@portal.net.hr.

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo