Snijeg i led napravili kaos u prometu u Hrvatskoj

Novi val zimskih oborina pogodio je područje Hrvatske. Tako na području Gorskog kotara, Like, te u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pada gust snijeg ili ledena kiša.

1.12.2010.
14:03
VOYO logo

Snijeg ili ledena kiša padaju u Gorskom kotaru, Lici, te u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dok su u ostatku zemlje kolnici mokri i skliski od kiše, a u Gorskom kotaru ponegdje ima i magle, javlja HAK.

Jak vjetar otežava promet na autocesti A6 Rijeka – Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić. Vozače teretnih vozila se upozorava da se zbog zabrane na autocesti A6 teretna vozila isključuju na odmorištu Draganić na dionici između Zagreba i Karlovca. Sve vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a zimska je oprema obvezna za sve vozače.

Zrnati snijeg koji pada na širem području Zagreba otežava cestovni promet te većina gradskih i prigradskih autobusnih linija prometuje usporeno. Tako je skraćena autobusna linija 126 Črnomerec – Gornja Kustošija – Krvarić do starog okretišta u Gornjoj Kustošiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obustavljene su linije 140 Mihaljevac – Sljeme i 142 Vrapčanska aleja – Jačkovina – Vrapčanska aleja, te i autobusna linija 137 Črnomerec – Perjavica – Borčec.

Slične vremenske prilike očekuju se tijekom cijelog dana. Prevladavat će oblačno s oborinama, a na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije kiša ponegdje može biti i obilnija, dok će u ostalim kopnenim krajevima biti i kiše i snijega. Vjetar uglavnom umjeren sjeveroistočni, a na sjevernom Jadranu će puhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura, u Dalmaciji jugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poboljšanje vremena najavljeno je za četvrtak, kada se ujedno očekuje i porast temperature.

Vezani članci:

arti-201011280082006 arti-201011290145006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo