Snijeg blokirao Hrvatsku, nema gdje ga nema

Metereolozi najavljuju da bi u nekim dijelovima Hrvatske moglo napadati i do pola metra novog snijega. Temperature su se jutros kretale od -22 na Zavižanu do čak pozitivnih 9 stupnjeva u Dubrovniku.

11.2.2012.
8:34
VOYO logo

Snijeg pada u svim krajevima Hrvatske, ima ga i u Istri, Dalmaciji, te na Kvarneru, zbog čega nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci.

Do konca dana sjeverozapad Hrvatske te dalmatinsko zaleđe mogli bi dobiti novih 10 - 15 centimetara snježnog pokrivača, a apsolutni rekorder su Lika i Gorski kotar, gdje će nastavi li padati ovakvim tempom, novi snijeg dosegnuti visinu i od pola metra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmanje snijega se očekuje na sjeverozapadnom Jadranu, do 5 centimetara, a na jugu zemlje danas će biti susnježice i kiše.

U Dubrovniku je, inače, u osam ujutro izmjereno 9 stupnjeva Celzija, u Splitu jedan pozitivni stupanj, u Šibeniku -6, a u Rijeci -5. Najhladnije je na Zavižanu, -22, a od gradova je najhladnije u Gospiću, -14. U Zagrebu je -10, Osijeku -13, Slavonskom Brodu -11, a u Karlovcu -10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg je jučer zabijelio i Dubrovnik, a gradonačelnik Andro Vlahušić je pohvalio komunalne službe koje su se na vrijeme upustile u "borbu" sa snježnim padalinom koji se dugo nije vidio u ovoj količini.

Split poručuje kako je ovoga puta spreman na sve izazove snježne padaline - oko 33 posebna vozila za čišćenje snijega te 300 djelatnika komunalne službe spremno je za nove padaline, koje bi do večeri u gradu podno Marjana mogle napadati i do 10 centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi u prometu

Snijeg pada u svim krajevima Hrvatske, ima ga u Dalmaciji, Istri, na Kvarneru, zbog čega nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci, a prema Dalmaciji niti za lakša teretna vozila jer je za sve zatvorena Lička magistrala između Udbine i Knina, a od Gračaca prema Obrovcu smiju voziti samo osobna vozila, poručuju iz Hrvatskog autokluba.

Zimski su uvjeti proglašeni na cestama u Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje Hrvatske i Dalmacije, te je zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Zbog snijega u Istri, na Istarskom ipsilonu obavezna je zimska oprema za sva vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg će nastaviti padati do konca dana, najavili su meteorolozi.

specijal-201012070191004-Vrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo