SNAŽNA PORUKA PREMIJERA: / "Tuđman u Zagrebu još uvijek nema dostojan trg"

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Premijer Zoran Milanović govorio je danas na Hrvatskom vojnom učilištu Petar Zrinski u povodu Dana državnosti.

25.6.2015.
14:04
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

Milanović je kazao kako Franjo Tuđman u Zagrebu još uvijek nema dostojan trg. Kazao je i kako se nakon 25 godina hrvatske države trebamo oko nekih stvari dogovoriti.

Odgovor na pitanje zašto Tuđman nema dostojan trg u Zagrebu zapravo je dao sam premijer rekavši da se mi još uvijek kao društvo ne možemo dogovoriti oko nekih temeljnih stvari, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Vrhovna zapovjednica Oružanih snaga također je u svom govoru postavila Franju Tuđmana kao središnju figuru moderne Hrvatske koji je kako kaže prateći iskazanu volju hrvatsku naroda utemeljio slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Predsjednica i premijer ranije su na Mirogoju položili vijence i zapalili svijeće u povodu obilježavanja Dana državnosti Republike. Vijenci su položeni i svijeće su zapaljene kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, grobnici Narodnih heroja, kod Središnjeg križa u Aleji poginuli hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, te kod Zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je vijence polagala prije premijera Milanovića.

Večernji list/Hina/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo