STIŽU TURISTI, ŠTO IH ČEKA? / Smještaj u Hrvatskoj je poskupio; Evo kakve su cijene kod konkurencije i mogu li nam odvući goste

Image
Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Smještaj u hotelima rezervira se u zadnji trenutak, noćenje u luksuznom hotelu košta oko 400 eura, a većina ne namjerava snižavati cijenu

13.6.2021.
8:35
Ivo Čagalj / PIXSELL
VOYO logo

Ova turistička sezona neće biti poput one prošle pandemijske, kada se smještaj gotovo u pravilu nudio debelo ispod cijene. Cijene smještaja na Jadranu su porasle, piše Dnevnik.hr.

Sezona je dobro počela i jučer su na graničnim prijelazima bile velike gužve. Na ulaz se čekalo i po dva sata. A u Dućama turistkinja iz Češke kaže da su ih dočekale primjerene cijene noćenja. Turist iz Slovačke rezonira, pak, ovako: "Ako su cijene niže, imamo više novca za trošiti, tako da uvijek mogu biti niže."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
‘MISLIM DA ĆE EKSPLODIRATI’ /

Sve veći broj turističkih rezervacija na obali, brojke su bolje nego lani

Image
‘MISLIM DA ĆE EKSPLODIRATI’ /

Sve veći broj turističkih rezervacija na obali, brojke su bolje nego lani

'Ne trebamo sniziti cijene zbog ovakve situacije'

Sezona će ponovno ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Smještaj u hotelima rezervira se u zadnji trenutak, a noćenje u luksuznom hotelu košta oko 400 eura. Većina ih ne namjerava snižavati cijenu.

"Mislimo da su naše cijene primjerene zato što vodimo hotel sa 5 zvjezdica, luksuzan butik, personaliziranu i kompletnu uslugu drugačiju od drugih. Smatramo da ne trebamo sniziti cijene zbog ovakve situacije", kazala je za Novu TV Josipa Sičić, voditeljica jednog butik hotela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, u nekim apartmanima cijene su ipak prilagođene i domaćim gostima.

"Što se tiče visoke sezone nisam dirala cijene jer ona diktira ugled destinacije, tako da na taj način ne dozvoljavam da se smanjuje cijena", kaže Barbara Marković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moramo držati naše cijene i dati kvalitetu gostu'

I u Udruzi putničkih agencija kažu da su cijene smještaja porasle.

"Ako uspoređujemo cijene s prošlom sezonom one jesu išle gore", kaže Tomislav Fain iz te udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako je u drugim mediteranskim zemljama? Noćenje s doručkom u hotelu s pet zvjezdica u središtu Barcelone nudi se već od 202 eura, u Ateni već od 105 eura, u Istanbulu već od 63 eura, dok je cijena u takvom hotelu u Dubrovniku od 285 eura.

"Mi se ne trebamo voditi s drugim zemljama i što one rade koje imaju veće kapacitete nego naša. Ono što mi moramo je držat naše cijene i dati kvalitetu za taj novac koji gost plati", ističe Fain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo