'Smjene u HEP-u predlozio je Vrdoljak, u toj tvrtki ocekujemo vise'

11.9.2014.
18:12
VOYO logo

"Prihvatio sam argumente ministra gospodarstva, on je predlagatelj. Cekam daljnje restrukturiranje. Poslovni rezultati su dobri, ali su uvjetovani vise prirodom, a manje onim sto je trebalo promijeniti u toj tvrtki. HEP-u dolazi konkurencija, nije vise kao u socijalizmu ili zadnjih dvadeset godina. Dolaze i drugi", izjavio je Milanovic odgovarajuci na pitanja novinara u Krapini gdje je posjetio 22. zagorski gospodarski zbor.

Negirao je novinarsku konstataciju da se smjene u HEP-u dogadaju svako malo. U ovom trenutku ima pozitivnih rezultata, ali prvenstveno zbog meteorologije i kise, sto nije dovoljno, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arbitraza s MOL-om

Premijer je, odgovarajuci na novinarsko pitanje o pocetku arbitraznog postupka koji je MOL tijekom pregovora s Vladom oko Ine pokrenuo protiv hrvatske Vlade, podsjetio da je taj postupak u pravilu zatvoren.

Na dodatni upit sto ocekuje od tog postupka, Milanovic je odgovorio pravo i pravdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MOL je krajem studenog prosle godine pokrenuo arbitrazni postupak pred Medunarodnim centrom za rjesavanje investicijskih sporova u Washingtonu, a kao razlog je naveo krsenje odredenih obveza i postupaka u vezi s MOL-ovim investicijama u Hrvatskoj.

Na konstataciju da je MOL prijavio Hrvatsku i da se hrvatska strana brani, Milanovic je misljenja da madarska strana nije u pravu i da to govori kao predstavnik Vlade odnosno kao predstavnik dionicara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je da je to dvojna uloga te ponovio da se zalaze za to da Ina radi i da ostvaruje profit.

Ako Ina kaze da treba otpustiti sto ljudi, onda sam ja kao predsjednik Vlade nezadovoljan. Ali, ako ce kompanija zbog toga imati veci profit, raditi kvalitetnije i placati veci porez i zaradivati vise, onda kao predstavnik dionicara trebam biti zadovoljan. Moja pozicija i pozicija ministra gospodarstva nije jednostavna, rekao je premijer, dodajuci da to nije izgovor, nego pojasnjenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Granice ljudske moci

Na novinarske upite o poplavama i tvrdnjama niza ljudi da su za to odgovorne Hrvatske vode koje ne rade dovoljno dobro svoj posao, premijer je stao u obranu te tvrtke.

Hrvatske vode svoj posao rade odlicno, ali da postoje granice ljudske moci. Kada budemo mogli kontrolirati vrijeme i prirodu onda cemo biti ono sto nam nije sudeno da budemo – gospodari svega. Hrvatska ima vrlo razvijen sustav zastite od poplava, pogotovo kada se usporedujemo sa susjednim drzavama, rekao je Milanovic podsjecajuci da su se Njemacka, Austrija, Velika Britanija suocavale sa katastrofalnim poplavama, a imaju razvijeniji sustav od naseg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porucio je da treba postovati Hrvatske vode jer je to dobra firma i da je Hrvatska u tom smislu dobro organizirana.

Ponovio je i da ce traziti odgovor kako je pukao nasip u Rajevu Selu te kako netko za to mora odgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit o poplavi kod Letovanica gdje je ovih dana pukao nasip na zemljistu u vlasnistvu drzave, Milanovic kaze da je to rizik posla i da ce poplava uvijek biti te da je na nama da se dobro zastitimo.

Misljenja je da u Letovanicu nece biti vecih problema, ali ako i bude drzava ce pomoci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo