odbija vratiti novac? / Smijenjeni šef Piškornice o milijunskom bonusu: 'Ja sam imao pravo na taj novac! Imam djecu i obitelj, moram od nečeg živjeti'

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

'Evo, sada nisam došao s odvjetnicima, ali sam se s njima konzultirao. Sve je napravljeno u skladu s propisima'

21.11.2017.
7:22
Dalibor Urukalović/PIXSELL
VOYO logo

Iako se već nekoliko dana znalo da će Mladen Jozinović biti smijenjen s čela Piškornice, jučerašnja izvanredna sjednica Skupštine tog javnog poduzeća nije prošla bez dramatskih elemenata.

Kako je sve teklo, Podravski.hr je rekonstruirao na temelju neslužbenih informacija koje su prikupili od nekih aktera događanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župani Radimir Čačić, Željko Kolar, Matija Posavec i Darko Koren te načelnik Koprivničkog Ivanca Mario Švegović našli su se na sastanku pola sata prije službenog početka sjednice zakazanog za 9 sati, te su utvrdili konačan prijedlog da se Jozinoviću otkaže ugovor o radu i od njega zatraži povrat milijunskog bonusa koji si je isplatio bez njihova znanja.

Sjednica potom počinje s pola sata zakašnjenja i pristupa joj sam Jozinović. Koren čita prijedlog o smjeni i povratu bonusa i traži njegovo očitovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE JOŠ:

>> Županu Korenu prijetili smrću uoči odluke o smjeni direktora 'samouhljeba', inače županova kuma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Direktor smetlišta Piškornica Mladen Jozinović jednoglasno smijenjen, ali tek sljedeći tjedan će se znati koliki iznos će morati vratiti

>> Direktor koji je sam sebi isplatio milijun kuna bonusa kupio penthouse od 120 kvadrata u centru grada

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Župan o direktoru koji si je isplatio milijun kuna bonusa: 'Sve je po propisima, ali moralno nije korektno'

>> Samouhljeb direktor: potpisao ugovor sa samim sobom pa si isplatio milijun kun

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam imao pravo na taj novac. Evo, sada nisam došao s odvjetnicima, ali sam se s njima konzultirao. Sve je napravljeno u skladu s propisima", ustvrdio je, kako je prenio jedan sugovornik, dojučerašnji šef Piškornice, piše Podravski.hr.

Potom su se skupštinari dogovorili kako će Nadzornom odboru Piškornice naložiti neka se konzultira s pravnicima i odredi način na koji se otkaz i povrat novca mogu izvesti. Potom je riječ opet dobio Jozinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molim da se to ne oduži, da se mogu prijaviti na Zavod za zapošljavanje. Imam obitelj i djecu i ja moram od nečega živjeti" navodno je kazao u tome trenutku već bivši direktor Piškornice, javlja Podravski.hr.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo