OREPIĆ: / 'Ovo je uzurpacija vlasti, narod treba reagirati! Plenković ne štiti ministra Marića nego jednog drugog člana Vlade...'

Image
Foto: PIXELL
28.4.2017.
8:47
PIXELL
VOYO logo

'Republika Hrvatska se nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi i narod mora promptno reagirati jer se radi o uzurpaciji vlasti. Pitanje jesam li ja i dalje ministar unutarnjih poslova ili nisam je na parlamentarnoj većini i Plenković će morati prihvatiti ta pravila igre', rekao je razriješeni ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u svom obraćanju.

Dodao je kako Most ne ruši već to čini sam Plenković koji 'ruši politički ambijent gdje se stvorila mogućnost da se odgovornost lokalizira na konkretna imena i prezimena, kad je u pitanju stanje u Agrokoru'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo nema veze sa zaštitom gospodina Marića već drugih političkih aktera koji su kreatori ovih politika', kazao je Orepić i potom dodao kako bi bilo dobro da se o svemu izjasni ministrica gospodarstva Martina Dalić za koju Orepić smatra da je 'dobro upućena u cijelu situaciju i odnos Agrokora i države'.

'Ovaj politički manevar je zaštita ministrice Dalić i njezinih političkih mentora koji su i njegovi mentori'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Policija radi svoj posao, a Hrvatska je sigurna zemlja', poručio je za kraj Orepić.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

NEPOSLUŠNI MINISTAR: Vlaho Orepić, kojeg je premijer Plenković jučer smijenio, jutros je stigao na posao

Image

NEPOSLUŠNI MINISTAR: Vlaho Orepić, kojeg je premijer Plenković jučer smijenio, jutros je stigao na posao

Iz Ministarstvu pravosuđa stigla je potvrda da se ministar Šprlje, prema 'ranije zakazanom rasporedu' nalazi u Šibeniku gdje sudjeluje na zboru Udruge hrvatskih sudaca. U ministarstvu zaštite okoliša kazali su da'normalno rade' i očekuju dokazak ministra Slavena Dobrovića. No, prema izvještajima elektroničkih medija u svoje ministarstvo do 9.30 sati nije došao ministar uprave Ivan Kovačić, jedini Mostov ministar čiju smjenu premijer Plenković jučer nije najavio jer nije bio na Vladinoj sjednici gdje su trojica razriješenih ministara glasovala protiv povjerenja ministru financija Zdravku Mariću.

Na Vladinoj web stranici u 8.30 sati još su se nalazile fotografije i životopisi trojice smijenjenih ministara, no oni su u međuvremenu uklonjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, u četvrtak se na sjednici Vlade, kao peta točka, našao zahtjev za opozivom ministra financija Zdravka Marića zbog povezanosti s koncernom Agrokor u kojem je ministar radio, a kojeg je zatražila oporba. Predsjednik Vlade, Andrej Plenković, kazao je kako se Vlada ne slaže s ovim zahtjevom te da ga odbacuje. Potom je uslijedilo glasovanje. Svi su glasovali za odbacivanje zahtjeva za opozivom ministra financija Zdravka Marića osim trojice Mostovih ministara - Slavena Dobrovića, Vlahe Orepića i Ante Šprlje.

Predsjednik Vlade, Andrej Plenković, potom je naložio tajnici da pripremi potrebnu dokumentaciju o razrješenju ove trojice ministara. Kasnije je objasnio svoju odluku rekavši da 'ministri koji nisu u stanju dati potporu svom kolegi ne mogu biti članovi njegove Vlade’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVE O NOVOJ KRIZI U VLADI ČITAJTE U NAŠEM SPECIJALU

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo