Smijenili ga jer je razotkrio sestru lokalnog HDZ-ovca?

1.9.2011.
15:49
VOYO logo

Spomenuti Novica Ljubičić je pročelnik Ureda šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, a obnaša i dužnosti vijećnika u šibenskom Gradskom vijeću, tajnika Županijskog odbora HDZ-a te predsjednika Mjesnog odbora Meterize. Njegova sestra Nada Ivanišević, koja vodi zatvorsku kantinu, navodno je uhvaćena kako pojedinim zatvorenicima višestruko naplaćuje iznose računa, zbog čega ju je Višić namjeravao prijaviti, tvrdi neimenovani izvor za šibenski Novi tjednik.

Nada Ivanišević je zajedno s nekolicinom pravosudnih djelatnika tako pronevjerila novac, tvrdi isti izvor, ali je cijeli slučaj zataškan jer je intervenirao njen brat Novica. Navodno je Novica Ljubičić intervenirao kod svog dobrog prijatelja Branka Perana, inače ravnatelja Uprave za zatvorski sustav, te tako 'spasio' sestru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peran: To nije istina

Peran je odbacio ove navode. "To nije istina. Prava je istina da je na moj zahtjev u Šibeniku proveden nadzor, uočeno je niz propusta, zbog čega smo nekoliko djelatnika uputili na disciplinski postupak, među kojima i sestru Novice Ljubičića", kazao je Peran.

No, od Ministarstva pravosuđa, piše list, nemoguće je doznati koliko se disciplinskih postupaka u šibenskom zatvoru vodi i o kakvim je slučajevima riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novica Ljubičić je u telefonskom razgovoru kazao kako nema veze s optužbama koje mu se stavljaju na teret, te da ne zna što se događa u šibenskom zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo