Povjerenstvo za sukob interesa / Protiv Plenkovića i suradnika nema postupka jer nema dokumentacije; Ministar Marić nije te 'sreće'

Povjerenstvu niti nakon godinu dana nisu dostavljeni dokumenti o putovanju u Helsinki

3.12.2019.
11:00
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je da se ne pokreće postupak protiv premijera Andreja Plenkovića, ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića, bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, glasnogovornika Vlade Marka Milića i bivše ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murgani a vezano za putovanje u Helsinki. Razlog - nisu imali dokumentaciju temeljem koje bi mogli donijeti odluku, odnosno utvrditi narav puta. 

Međutim, u Povjerenstvu smatraju da su Plenković, Tolušić, Murganić, Kuščević i Božinović počinili povredu načela djelovanja, načela savjesnog i odgovornog postupanja da nalože službama u vladi i ministarstvima da dostave traženu dokumentaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je objašnjenje Lovre Kuščevića koji je napisao da se nije mogao ranije očitovati jer mu je USKOK oduzeo računala. 

"Godinu dana se dopisujemo, još uvijek nemamo dokumente. Ako ih nemamo sada, nećemo ih niti imati. U slučaju da se pojave bilo kakve informacije, pokrenut ćemo ovaj slučaj, a dotad on ovako može samo stajati u ladici", rekla je predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, uz međudržavne obveze koje je imao u Finskoj, premijer je sa stranačkim dužnosnicima sudjelovao i na kongresu Europske pučke stranke.

Na dnevnom redu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa našao se i sporni kredit HBOR-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je zbog tog kredita Povjerenstvo odlučilo pokrenuti postupak protiv ministra Zdravka Marića zbog moguće povrede načela djelovanja, odnosno zbog moguće pristranosti u odlučivanju o dodjeli kredita te zbog mogućeg primanja nedopuštenog dara za ulaznice za svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo