200 METARA DNEVNO / Slovenija će ukloniti žicu na granici s Hrvatskom! Uklanjanje će izvršiti vojska, ali trebat će im nekoliko mjeseci

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Dokument ima oznaku tajnosti pa nije mogla govoriti o detaljima. No, kazala je kako će uklanjanje žice započeti idućih dana, o čemu će mediji i javnost biti obaviješteni

8.7.2022.
18:38
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Slovenska vlada je na sjednici donijela odluku o pokretanju postupka uklanjanja žice na granici s Hrvatskom, rekla je ministrica unutarnjih poslova Tatjana Bobnar, javlja N1.

“Ograda na slovensko-hrvatskoj granici postavljena je kao privremeni instrument”, kazala je dodajući da se uklanjanje ograde očekuje u drugoj polovici sljedećeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokument ima oznaku tajnosti pa nije mogla govoriti o detaljima. No, kazala je kako će uklanjanje žice započeti idućih dana, o čemu će mediji i javnost biti obaviješteni. Uklanjanje će izvršiti slovenska vojska, a policija će nakon uklanjanja osigurati zaštitu državne granice. Vojska procjenjuje da se dnevno može ukloniti do 200 metara žice, a očekuje se da će uklanjanje biti gotovo za 150 radnih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo