OTIŠAO KUĆI / Slovenac pobjegao iz zadarske bolnice zbog loših uvjeta: 'Strop se raspadao. Posvuda je bila plijesan'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

U zadarskoj bolnici kažu da je pacijentu pružena zdravstvena skrb prema svim pravilima struke

31.8.2017.
14:10
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Metod Frlec, kipar iz Ljubljane koji se razbolio na ljetovanju na otoku Ugljanu, otišao je iz zadarske bolnice kući šokiran lošim uvjetima, piše 24sata. Frlecu su u bolnici dijagnosticirali atipičnu upalu pluća, no on je zbog, kako kaže, groznih uvjeta odlučio otići kući u Ljubljanu. Tvrdi kako su mu u zadru dali krivu dijagnozu i da je zapravo imao legionelu.

U slovenskoj emisiji Provjereno tvrdi da se legionela trebala odmah prijaviti i stražili, ali da u zadarskom Zavodu za javno zdravstvo nisu napravili ništa sve dok nisu počeli snimati emisiju i poslali im upit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadarskoj bolnici kažu da je pacijentu pružena zdravstvena skrb prema svim pravilima struke. Dotrajalošću bolnice bila je šokirana i njegova partnerica Ljiljana. "To se ne može ni počistiti koliko je staro i dotrajalo. Higijena je bila jako problematična, a bili smo na klinici za infekcije. Strop se raspadao. Posvuda je bila plijesan", rekla je Ljiljana u slovenskoj emisiji Provjereno. 

Iz bolnice kažu kako su svjesni da uvjeti na Odjelu za infektologiju nisu potpuno adekvatni s obzirom na to da se radi o vrlo staroj zgradi, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo